0 HOME 0 INFO 0 VERKOOP 0 VERHUUR 0 REALISATIES 0 AANBIEDINGEN 0 NIEUWS 0 CONTACT 0 PRIJSLIJSTEN 0 BIJLEREN 0 LINKS 0 ELEKTRO-ONDERDELEN.BE Outletstore-hifi.be

Audio en video nieuws NOVEMBER 2004

 

Bekijk hier recentste nieuws...

 

Schrijf u hier gratis in op onze nieuwsbrief !

Naam:

E-mail:

 

 

Videorecorder op sterven na dood

Videorecorder op sterven na dood

 

De Britse elektronicaketen Dixons luidt de doodsklok voor de VHS-videorecorder. Het bedrijf zal de recorders 'uitfaseren', bericht de BBC.

De Britse elektronicaketen Dixons luidt de doodsklok voor de VHS-videorecorder. Het bedrijf zal de recorders 'uitfaseren', bericht de BBC. De aanleiding voor Dixons' plannen ligt voor de hand: de opkomst van DVD, met alle voordelen van snelheid en superieure beeldkwaliteit. De enorme prijsdalingen van dvd-recorders is volgens de BBC de nagel aan de VHS-doodskist.


Een woordvoerder van Dixons erkent dat hun besluit het "afscheid betekent van één van de belangrijkste producten in de geschiedenis van consumentenelektronica". Dixons is wel de eerste keten die luidop zegt dat de analoge videorecorder geen toekomst meer heeft. Een andere keten zegt de recorders te blijven verkopen zolang er vraag naar is.


De BBC voorspelt dat videocassettes de status zullen krijgen van platenspelers en Rubik-kubussen, waar nog met nostalgische gevoelens naar gekeken worden. De eerste videorecorder werd in 1978 - 26 jaar geleden - door JVC in Engeland geïntroduceerd. Deze HR3300 kostte, omgerekend naar moderne bedragen, maar liefst 2.874 euro.

 

Bij ons kunt u in ieder geval nog altijd de keuze maken tussen een videorecorder en een DVD-recorder:

 

Bekijk hier de videorecorders van Panasonic.

Bekijk hier de DVD-recorders van Panasonic.

 

Bron: BBC News: Death of a video recorder in sight

Keer terug naar het nieuws...