0 HOME 0 INFO 0 VERKOOP 0 VERHUUR 0 REALISATIES 0 AANBIEDINGEN 0 NIEUWS 0 CONTACT 0 PRIJSLIJSTEN 0 BIJLEREN 0 LINKS 0 ELEKTRO-ONDERDELEN.BE Outletstore-hifi.be

AUDIOVERDEELSYSTEEM ALLEGRETTO ART SOUND

 

Multi-room multi-source = Uw eigen muziek... waar, wanneer en hoe u het wil!

 

Noodzakelijk bij elke Allegretto:

Allegretto audioverdeelsysteem Art Sound

Allegretto: A44 (vier zones en vier bronnen) of A88 (acht zones en acht bronnen). Op bestelling kan u deze ook in een 19" formaat krijgen.

Productfiche A44 Home
Productfiche A88 Home
Productfiche A44 19"
Productfiche A88 19"

Audiolink Allegretto audioverdeelsysteem

Audiolink: Deze DIN-rail module maakt een koppeling met de Nikobus-bedieningen en de A44 of A88 mogelijk. De bedieningsknoppen worden met slechts 2 busdraden gekoppeld aan de Audio-Link. De A44 of A88 wordt via een meegeleverde seriële kabel met de Audio-Link verbonden. De volledige configuratie, bv. het koppelen van een audiofunctie aan een bedieningsknop, kan via de 3 toetsen en het ingebouwde LCD-scherm worden ingevoerd.

De volgende audiofuncties kunnen worden gekoppeld aan een bedieningsknop:

  • Selectie van een muziekbron (1 tot 8)
  • Bronselectie
  • Selectie van de microfooningang
  • Volume hoger/lager
  • Zone aan/uit
  • Meer/minder hoge tonen
  • Meer/minder lage tonen
  • Balans links/rechts
  • Presets oproepen

Productfiche Audiolink

Busdrukknoppen Allegretto audioverdeelsysteem Art Sound

Busdrukknoppen: Met deze busdrukknoppen is het mogelijk 8 audiofucnties van de Allegretto te gebruiken, waaronder zone aan/uit, bronselectie, volumeregeling. Ze bestaat uit 3 delen: de busdrukknop of wandzender (indien RF), de centraalplaat en de afdekplaat. De laatste twee kunt u in verschillende kleuren bestellen. Alle afdekplaten binnen het Niko assortiment kunnen gebruikt worden.

Productfiche busdrukknoppen

 

Noodzakelijk bij bediening via kabel:

Allegretto audioverdeelsysteem Art Sound

Muurprinten: De muurprint bevat alle elektrische en mechanische voorzieningen, om één of meerdere busdrukknoppen met de bus te verbinden.

Met de klauwbevestiging haakt u de busdrukknoppen vast in de muur.

Productfiche muurprinten

 

Noodzakelijk bij draadloze bediening via radiofrequentie (RF):

 

In vele gevallen, zoals bij verbouwingen of aanpassingen is reeds luidsprekerkabel voorzien naar de verschillende zones, maar kan er geen kabel meer getrokken worden naar de verschillende bedieningspunten. In dergelijke gevallen kunnen de draadloze bedieningen worden toegepast voor bediening van het Allegretto muziekverdeelsysteem.

RF interface Allegretto audioverdeelsysteem Art Sound

Modulaire RF-interface : Deze DIN rail RF (radiofrequent) module maakt een draadloze koppeling mogelijk tussen de Audio-Link en de RF wand- en handzenders of het Nikobus-domoticasysteem in het algemeen. Op deze manier wordt het mogelijk om alle audiofuncties van de Audio-Link tevens draadloos aan te spreken.

Productfiche modulaire RF-interface

Wandzenders Allegretto audioverdeelsysteem Art Sound

Meervoudige wandzenders : Deze draadloze wandzender kan eenvoudig tegen een wand, een meubel of glaswerk worden gemonteerd door middel van zijn zelfklevende strips of schroefbevestiging. Er kunnen 8 audiofuncties worden gebruikt, waaronder volumeregeling, bronselectie enz.

Productfiche meervoudige wandzenders

RF-handzender Allegretto audioverdeelsysteem Art Sound

RF-handzender: Deze RF-handzender kan 4 verschillende zones van de A44 of A88 bedienen. Voor het bedienen van audiofuncties vanuit uw luie zetel.

Productfiche RF-handzender

  Externe antenne: Bij inbouw van de modulaire RF-interface in een metalen kast of in een gebouw met veel gewapend beton is een antenne noodzakelijk.

 

Noodzakelijk bij draadloze bediening via infrarood (IR):

IR-handzender Allegretto audioverdeelsysteem Art Sound

IR-handzender: Deze IR-handzender kan alleen gebruikt worden in combinatie met de busdrukknoppen met IR-ontvanger (05-085). Met deze IR-handzender kunnen 4 verschillende zones worden bediend met 4 audiofuncties. In totaal kunnen dus 16 audiofuncties worden toegepast.

Productfiche IR-handzender

Pronto IR-afstandsbediening Allegretto audioverdeelsysteem Art Sound

Pronto universele IR-afstandsbediening met touchscreen : De IR universele handzender Pronto is voorzien voor o.a. het A44 of A88 muziekverdeelsysteem. Via de ingebouwde IRontvanger in de A44 of A88 kunnen alle zones worden bediend. Selecteer de zone die u wenst aan te passen en kies een bron, verander het volume etc. Er kan ook gebruik worden gemaakt van de geheugenfuncties van de A44 of A88. Een globale instelling over alle zones kan in het geheugen worden opgeslagen of terug opgeroepen via de Pronto. De afstandsbediening is uitgevoerd met een aanraakscherm en kan worden geprogrammeerd voor alle gebruikelijke tv-, video-, audio- en satelliettoestellen. Meerdere toestellen kunnen met deze afstandsbediening worden bediend.

Productfiche Pronto

Infrarood signaaldistributie

 

Het gebruik van een infraroodafstandsbediening is normaal beperkt tot de ruimte waarin de IR ontvangers of apparatuur staan opgesteld. Wenst u nu uw infraroodafstandsbediening te gebruiken vanuit een andere kamer dan kan u gebruik maken van het Niko IR-signaaldistributie via bedrading. Dergelijke eenvoudige en gemakkelijk te gebruiken opstelling, bestaat minstens uit één infraroodontvanger , één IR-connectieblok met voeding en evenveel IR-zenders als het aantal HIFI toestellen die u wenst aan te sturen.

RF-handzender Allegretto audioverdeelsysteem Art Sound

Mini-inbouw IR-ontvanger : Deze infrarood ontvanger kan eenvoudig worden ingebouwd in bv. een houten wand of plafond. Enkel een ronde afwerkingsrand is dan zichtbaar. Inclusief 2 afwerkingsranden (wit en zwart).

Mini-opbouw IR-ontvanger: Deze infraroodontvanger kan tegen een wand of meubel worden aangekleefd.

Boekenplank IR-ontvanger: Deze attractieve IR-ontvanger kan bovenop een kast of boekenplank geplaatst worden en kan ondermeer dienen om uw audio en video apparatuur te bedienen wanneer deze in een gesloten kast is opgesteld.

IR-connectieblok: Dit centraal connectieblok wordt het best geplaatst bij audio video (AV) apparatuur die moet worden aangestuurd en voorzien is van de nodige aansluitingen voor voeding, IR- ontvangers en de mini IR-zenders.

Voeding voor IR-connectieblok

Enkelvoudige mini IR-zender: Deze mini IR-zender wordt met zijn unieke zelfklevende houder tegen de IR-ontvanger van een AV-apparaat aangekleefd. Bij eventuele service van de AV-apparatuur hoeft u dan enkel de mini IR-zender uit te schuiven, zonder de bekabeling los te moeten maken.

Dubbele mini IR-zender met LED: idem als bovenstaande, maar met de mogelijkheid om twee audiovisuele apparaten te verbinden

IR-straler: Deze infraroodstraler bevat 2 sterke IR-zenders. Deze kan bv. in een kast worden gemonteerd in het zicht van de verschillende AV-apparatuur die moeten worden aangestuurd.

Connectieprint 4-circuit jack: Gebruik deze connectieprint als interface tussen de 4-polige mini-jack van de IR- ontvangers en de 4 draden van het infraroodcircuit.

Productfiche infraroodsignaal distributie

 

Technische info

Montage busdrukknoppen Allegretto audioverdeelsysteem Art Sound

 

 

NOG VRAGEN ? ZELF PROBEREN ?
TEST ALLEGRETTO IN ONZE SHOWROOM !

 

 

Audioverdeelsysteem Allegretto Art Sound: