0 HOME 0 INFO 0 VERKOOP 0 VERHUUR 0 REALISATIES 0 AANBIEDINGEN 0 NIEUWS 0 CONTACT 0 PRIJSLIJSTEN 0 BIJLEREN 0 LINKS 0 ELEKTRO-ONDERDELEN.BE Outletstore-hifi.be

 

SOLD OUT

 

 

Cambridge Audio platenspelers

 

Cambridge Audio TT50 platenspeler : € 599

 

Cambridge Audio TT50 platenspeler

De basis van de kwaliteit van de TT50 is de met elastomeer gecoate acryl draaitafel. Ontwikkeld in het onderzoek- en ontwikkelingslaboratorium van het hoofdkwartier van Cambridge Audio worden resonanties zeer goed onder controle gehouden en past de akoestische impedantie bij die van vinyl platen voor een optimale weergave van details. De elastomeer laag geeft ook extra grip op het uitgebalanceerde subplateau dat de noodzakelijke massatraagheid bezit voor een constant toerental en tegenwicht tegen de krachten van de plaat/naald combinatie en zo behoud van diep laag. Dankzij de elastomeerlaag is ook de gebruikelijke vilten mat overbodig geworden waarmee ook die onnodige invloed is opgeheven.
De eigen Cambridge Audio arm en kop zijn precisie gegoten uit één stuk aluminium, daarmee intrinsiek resonanties onderdrukkend, vanwege het geringer aantal onderdelen. Het gemonteerde Audio Technica AT95E is een klassiek ontwerp van een hoogwaardig moving magnet (MC) element dat door Cambridge werd gekozen na uitgebreide luisterproeven met een opmerkelijk heldere, dynamische, rijke en evenwichtige klank.
De TT50 bezit een wrijvingsloze magnetische dwarskrachtcompensatie die een contactloze kracht op de arm uitoefent die de kracht op de naald naar het centrum van de plaat die ontstaat door het draaien van het plateau compenseert. Deze compensatie zorgt tevens voor een gelijke kracht van de naald op de beide groefwanden wat een betere kanaalscheiding en groter aftastvermogen geeft.
De motor heeft één snelheid en is optimaal voor 33 en 45 tpm, waarvoor de snaar over twee verschillende diameters van de poelie wordt gelegd. De motor is geïsoleerd en zwevend opgehangen, wat zowel vibraties dempt als een beter samenhangende weergave geeft.
In de TT50 worden hoogwaardige vergulde cinch-aansluitingen gebruikt voor de best mogelijke signaaloverdracht en laat de keus voor interconnects vrij, zonder de gebruikelijke capacitieve beperking van de armbedrading.
Het chassis van de TT50 is gemaakt van MDF met een hoogglans afwerking en beperkt ruis en resonanties, iets dat nog verder wordt verbeterd door de eenvoudige maar effectieve akoestisch isolerende poortjes. De TT50 is bedoeld voor combinatie met bestaande productreeks van Cambridge Audio, inclusief de versterkers en de verfijnde pu-versterkers zoals de Azur 640P, maar kan uiteraard worden gebruikt met andere pu-versterkers en elementen. In de handleiding vindt u uitgebreide aanwijzingen voor vervanging en instelling van het element en een mal is bijgevoegd om dat te vergemakkelijken. Dit alles biedt een uitstekend uitgangspunt voor perfecte weergave van uw kostbare maar wellicht ondergewaardeerde LP-collectie!