0 HOME 0 INFO 0 VERKOOP 0 VERHUUR 0 REALISATIES 0 AANBIEDINGEN 0 NIEUWS 0 CONTACT 0 PRIJSLIJSTEN 0 BIJLEREN 0 LINKS 0 ELEKTRO-ONDERDELEN.BE Outletstore-hifi.be

Cambridge Audio Azur Music servers :2016

 

CXN : 1099,00 €

cxn streamer internetradio server cambridge

cxn cambridge dac streamer internetradio airplay bluethooth
De CXN is een geavanceerde en gebruiksvriendelijke netwerkspeler uit onze CX-serie. Hiermee krijg je toegang tot alle muziek die er bestaat. We spelen bijna allemaal onze muziek af van verschillende bronnen van thuisnetwerken, harde schijven en computers tot online streaming-services zoals Spotify en internetradio. Het is echter een hele uitdaging om digitale muziek weer te geven zoals de artiest het oorspronkelijk heeft bedoeld. De CXN speelt al deze verschillende digitale bronnen en streaming-services af en laat ze veel beter klinken, precies zoals de artiest het bedoeld heeft. De CXN speelt echt alles; van gecomprimeerde MP3s tot FLAC- en WAV-bestanden tot wel 24-bit/192 kHz. En dankzij de draadloze functionaliteit kun je ook luisteren naar internetradio, Spotify, AirPlay en zelfs Bluetooth. Waar je muziek ook vandaan komt, bekabeld of draadloos, en wat de kwaliteit of resolutie ook is, de CXN upsamplet iedere input naar 24-bit/384kHz voor de best mogelijke geluidskwaliteit. De CXN klinkt niet alleen geweldig, dankzij een schitterend 4,3 inch (11 cm) kleurenbeeldscherm is hij ook nog eens heel gemakkelijk te bedienen. Je kunt de CXN aansturen met het voorpaneel of met de bijgeleverde afstandsbediening, maar de gratis Cambridge Connect-app (voor iOS en Android) is ongetwijfeld de beste manier om heel eenvoudig te bladeren door je muziekverzameling; op basis van artwork, genre, album, artiest enz. en om playlists samen te stellen.
meer info : pdf
STREAM MAGIC 6 : 959,00 €(silver)
nog 1 stuk silver aan netto 499,99 €

stremmagic6 cambridge dac streamer internetradio

Netwerk muziekspeler
20.000 Internet radiozenders
Streaming muziek van pc/NAS/USB
Digitale audio voorversterker met volumeregeling en balansinstelling
Upsampling digital/analoog omzetter met S/P DIF en Toslink en USB audio (alle 24 bit compatible)
Twee Wolfson WM8740 DAC’s
ATF2 audio oversampling tot 24 bit/384 kHz
USB audio ingang verwerkt streaming aanbod uit de pc tot 24 bit/192 kHz
Digitaal filter, omschakelbaar: linear phase, minimum phase en steil
Kosteloze iPad/iPhone app als afstandsbediening
Ondersteunt optionele BT 100 Bluetooth receiver
Zwevende of asymmetrische analoge audio-uitgangen voor optimale verbinding
Zwaar gebouwd chassis met een zware, geborstelde aluminium frontplaat en dubbele, gedempte voetjes voor de onderdrukking van ongewenste trillingen
Eco vriendelijk < 0,5 W in standby
Azur Navigator afstandsbediening

 

851N UPSAMPLING NETWORK MUSIC PLAYER : 1649,00 €851n streamer spotify airplay cambridge dac internetradio
De Azur 851N is een netwerkspeler met maximale prestaties die werkt met iedere digitale bron die je maar kunt bedenken. We spelen bijna allemaal onze muziek af van verschillende bronnen van thuisnetwerken, harde schijven en computers tot online streaming-services zoals Spotify en internetradio. Het is echter een hele uitdaging om digitale muziek weer te geven zoals de artiest het oorspronkelijk heeft bedoeld. Een laptop bijvoorbeeld, is ontworpen als laptop, en niet als hifi-apparatuur; het geluid is dus meestal nogal matig. De Azur 851N maakt deel uit van onze toonaangevende 8-serie. Het is de veelzijdigste, best klinkende digitale muziekspeler die we ooit hebben gemaakt, speciaal ontworpen voor iedereen die digitale muziek wil streamen met maximale geluidskwaliteit. De 851N speelt echt alles; van gecomprimeerde MP3s tot FLAC- en WAV-bestanden tot wel 24 bit/192 kHz. En dankzij de draadloze functionaliteit kun je ook luisteren naar internetradio, Spotify, AirPlay en zelfs Bluetooth. Waar je muziek ook vandaan komt, bekabeld of draadloos, en wat de kwaliteit of resolutie ook is, de 851N upsamplet iedere input naar 24 bit/384kHz voor de best mogelijke geluidskwaliteit. En om het helemaal af te maken, kun je de 851N ook gebruiken als high-end DAC (digitaal-naar-analoog-omzetter) of digitale voorversterker. Als de optionele voorversterkermodus geactiveerd is, is de 851N voorzien van een uitstekende, digitale volumeregelaar, zodat je hem direct aan kunt sluiten op een versterker, bijvoorbeeld de Azur 851W, zonder dat daarvoor een extra analoge voorversterker nodig is.
meer info : pdf
stereohouse fransvaneeckhout roeselare cambridge

 

 

 

 


Archief : Azur 640H :voor 2015

Cambridge Audio Azur 640H hard disk music server

 

Al reeds veel te lang zijn gebruikersvriendelijkheid, flexibiliteit en het selectief verzamelen van muziek-downloads ongemakkelijke partners geweest. Kwaliteitsweergave werd daarmee wel in de laatste plaats geassocieerd.

Cambridge Audio heft al deze nadelen op en brengt dit alles tezamen met het op de markt brengen van een opmerkelijke musicserver, de 640H.

Het komt er, kort gezegd, op neer dat de beste onderdelen uit de vermaarde 640 C, voorzien werden van een stevige 160 gigabyte harddisk en een CD-brander. Voor het aansturen daarvan werd in eigen huis soft- en hardware ontwikkeld: Audiofile genaamd.

Met Audiofile kan een volledige muziekverzameling opgeslagen en beheerd worden en kan ook gedownload worden van muziek die aanwezig is op Internet, PC's of Mac's. Dit kan niet alleen met een Ethernetverbinding maar ook m.b.v. een draadloze Wi-Fi verbinding. Dit betekent dat de ene 640H ook met een andere kan communiceren waardoor een hoogwaardige multi-room installatie opgebouwd kan worden zonder dat daarvoor bedrading aangebracht dient te worden.

Cambridge Audio's nieuwe Azur 640H is dus gebaseerd op de kwaliteiten van de Azur 640C compact disc speler en is voorzien van dezelfde -recent ontwikkelde- hoogwaardige 24-bit/192kHz DA (digital to analogue) converter van de bekende fabrikant Wolfson. Er wordt ook intensief gebruik gemaakt van door CA zelf ontwikkelde technieken waaronder 'short-path surface mount technologie' waarvan een ruime dynamiekomvang, grote helderheid en uiterst lage vervorming het gevolg zijn.

Zoals verwacht zou mogen worden van een audiofiele hi-fi bron wordt een voeding toegepast die de in de PC-industrie toegepaste modellen of muziekservers zwaar in de schaduw stelt. Bij Cambridge worden alle audio-schakelingen gevoed door een ruim (over)bemeten ringkerntransformator en zijn er niet minder dan zeven(!) gestabiliseerde voedingen in gebruik voor de D/A conversie, audio filter and regeltrappen. Dit alles werkt samen met een ventilator-loze Silent Supply Unit (SSU) die het benodigde vermogen en de complexiteit van de CPU (Central Processing Unit) en toegepaste geheugenchips met gemak aankan.

Het audiogedeelte van het ontwerp is strikt gescheiden van ruis-veroorzakende elektronica. En net zoals de rest van de Azur-reeks is de 640H gemonteerd op een resonantie-absorberend chassis en o.a. voorzien van een dik aluminium frontpaneel.

Naast de verzorging en productie van hoogwaardig geluid, die we inmiddels van Cambridge mogen verwachten, wordt er een wereld van nieuwe mogelijkheden geopend door de geavanceerde -embedded- Audiofile soft- en hardware. Audiofile verzorgt de opslag, transport en weergave van muziek op hoog audiofiel niveau.

Centraal in de 640H staat een krachtige VIA C3 1GHz processor die gekoppeld is aan een flinke (160Gb) harddisk. Deze capaciteit betekent dat er geen compromissen gesloten hoeven te worden als het gaat om geluidskwaliteit, m.a.w.: datacompressie is niet noodzakelijk. De opslagcapaciteit is gelijk aan ongeveer 300 albums met behoud van CD (PCM) kwaliteit. Indien gewenst kan natuurlijk ook het populaire MP3-formaat gedownload worden bij 320 of 128kps (goed voor de opslag van 40.000 songs). Ook kunnen  CD-R of CD-RW's direct van de harddisk gebrand worden met editing - en verwerkingsflexibiliteit die van een digitaal formaat verwacht mag worden.

Maar het meest opvallende van alle eigenschappen is misschien wel dat, met de breedbandverbinding van de 640H, het Gracenote's CDDB track information archive mede binnengehaald wordt evenals de hoes-afbeeldingen van Muze.

Toepassing van twee 640H's is volledig transparant; een bijkomend voordeel is dat de Audiofile software zodanig ontworpen is dat bestanden onderling gedeeld kunnen worden. De capaciteit wordt daarmee verdubbeld of verdrievoudigd.

Al deze commando's kunnen op zeer gebruikersvriendelijke wijze gegeven worden met een menu-gestuurd besturingssysteem dat bediend wordt met de bekende fantastisch vormgegeven Azur afstandsbediening. Het menu zelf wordt niet alleen weergegeven op een goed afleesbare display maar kan ook op elk ander (Plasma of LCD) beeldscherm geproduceerd worden.