0 HOME 0 INFO 0 VERKOOP 0 VERHUUR 0 REALISATIES 0 AANBIEDINGEN 0 NIEUWS 0 CONTACT 0 PRIJSLIJSTEN 0 BIJLEREN 0 LINKS 0 ELEKTRO-ONDERDELEN.BE Outletstore-hifi.be

Bart Peeters - Slimmer dan de zanger

 

Door Tom Van Eeckhout

 

Dit vind ik één van de origineelste en knapste CD's van 2006. Bij het horen van de eerste tonen was ik onmiddellijk verkocht. Dit is geen rock of popplaatje zoals de Bart Peeters van weleer. Dit is grootse wereldmuziek. Je hoort electro, raï, hiphop, chanson, folk, jazz, kleinkunst, tango. Allemaal door elkaar. En dat smaakt hoor. We horen onder andere minder gekende instrumenten zoals de udu, derbouka en bendir.

 

Bart Peeters Slimmer dan de zanger

 

De teksten zijn even verwonderlijk als op zijn vorige plaat. In "Pinguïn op Antarctica" bijvoorbeeld bezingt hij prachtig met welk gemak je de minst evidente zaken op deze aardbol kan verwezenlijken. Maar wanneer het om het meest eenvoudige gaat, zijnde communiceren met elkaar, dan lukt dat niet. En de teksten komen helemaal tot hun recht in de muziek. De muziek straalt perfect de sfeer uit van de tekst. Een prachtig voorbeeld en voor mij één van de mooiste nummers van de CD is "Allemaal door jou". Ook de backing vocals zijn schitterend.

 

Een bijzonder nummer is "Ik wil je", een Bob Dylan cover met een prachtige fluitsolo. Een van de sterkste nummers op de CD.

 

Dit is een CD die volledig af is. De stemmen, de teksten, de muziek, de geluidjes ertussen,... alles is in harmonie. Niets is overbodig. "Slimmer dan de zanger" is een aanrader niet enkel voor de folkfans, maar voor iedereen ! Ook omdat je door hiernaar te luisteren, het TV-fenomeen Bart Peeters vergeet.

 

 

Reacties van lezers:

Heb net aantal nummers beluisterd van de nieuwe cd van Bart Peeters.

Vooral de Dylan-cover "Ik wil je" vind ik schitterend. Is meteen één van mijn favoriete van 2006. Ook "Allemaal door jou" is sterk nummer.

 

Bart Peeters, verguisd tv-fenomeen... Cliché-presentator... eeuwige "afzwakker" of "in de verf zetter".... "relativeerder" of "fantast"...

Maar wat die kerel met "slimmer dan de zanger" presteert is ronduit groots!!!

Wie hierbij koud blijft, moet dringend de euthanasiewetgeving doornemen...

In competitie met Brel of Hermans minstens gelijk gespeeld!!!

'k Ben stikjaloers als hij dan ook nog eens z'n teksten zelf schrijft en zich met grootse muzikanten weet te omringen. Chapeau!