0 HOME 0 INFO 0 VERKOOP 0 VERHUUR 0 REALISATIES 0 AANBIEDINGEN 0 NIEUWS 0 CONTACT 0 PRIJSLIJSTEN 0 BIJLEREN 0 LINKS 0 ELEKTRO-ONDERDELEN.BE Outletstore-hifi.be

CD-spelers Denon

 

DCD-SA1 high-end super audio CD-speler

 

Denon CD-spelers DCD-SA1

DENON High End stereo (Super Audio) CD speler

 

Terug van weggeweest. Met de introductie van de nieuwe PMA-SA1 stereo geïntegreerde versterker en DCD-SA1 stereo SA-CD speler combinatie is DENON weer terug waar het hoort: in de eredivisie van de audioweergave: " High End Stereo ".

Gezien de reputatie van DENON schept de introductie van deze beide high-end componenten hoge verwachtingen. DENON is immers al sinds mensenheugenis actief in audioland en heeft in die tijd een schat aan ervaring opgedaan in de weergave van analoge en digitale bronnen. In 1992 verraste DENON een ieder met de introductie van een nieuwe lijn 'S(ensitive)1' High-end audio componenten, waarin een aantal voor die tijd unieke technologieën werden toegepast. De ALPHA processor werd direct beloont met de 'EISA innovatie Award' en de UHC-MOS technologie in de versterkers deed menig audiofiel hart sneller kloppen. Talrijke testrapporten en lovende kritieken in binnen en buitenland bevestigden de hoge kwaliteit van deze componenten. De DCD-SA1 en de PMA-SA1 zijn een doorontwikkeling van deze eerdergenoemde High-end 'S1' modellen.

Soulmate van de PMA-SA1 versterker is de DCD-SA1 stereo SA-CD speler. Aan deze ruim 21 kilo wegende CD/Super Audio-CD speler is zeker zoveel aandacht geschonken als aan de versterker. Ook hier weer de ingegoten gescheiden voedingen en verzwaringen van het chassis ter onderdrukking van resonanties.

De digitaal naar analoog omzetting wordt voor rekening genomen door Denon's Advanced AL24 Processing systeem. Deze converter is een doorontwikkeling van de in 1992 geïntroduceerde ALPHA processor. Het doel van deze processor is om het oorspronkelijke analoge signaal zo dicht mogelijk te benaderen, zodat nabewerking van het signaal zoveel mogelijk kan worden vermeden, met als resultaat een zo echt mogelijke weergave.

Om ook andere digitale apparatuur van deze hoogwaardige D/A omzetting te laten profiteren is de DCD-SA1 ook voorzien van een digitale ingang.

Jitter wordt in de digitale audio wel gezien als een van de belangrijkste bronnen van vervorming. Speciale aandacht is daarom ook besteed aan de ontwikkeling en plaatsing van de Masterklok die verantwoordelijk is voor de aansturing van de digitale sectie. Metingen laten zien dat de weergave nagenoeg vrij is van jitter, zodat de vervorming tot een absoluut minimum is beperkt.

Zowel de DCD-SA1 als de PMA-SA1 versterker hebben zich nu al mogen verheugen op een aantal zeer lovende kritieken in de serieuze audiopers.

Bekijk hier de bijhorende stereo-versterker PMA-SA1...

 

Download pdf-brochure met alle informatie...

 

 

Keer terug naar het overzicht Hi-Fi CD-spelers van Denon...