0 HOME 0 INFO 0 VERKOOP 0 VERHUUR 0 REALISATIES 0 AANBIEDINGEN 0 NIEUWS 0 CONTACT 0 PRIJSLIJSTEN 0 BIJLEREN 0 LINKS 0 ELEKTRO-ONDERDELEN.BE Outletstore-hifi.be

Surround systemen Denon

 

S-302 SmartLife surround/stereo-installatie met slechts 2 zichtbare luidsprekers !

S-302 Denon SmartLife

 

Slim, intelligent en stijlvol: de nieuwe S-klasse onder de Home Entertainment systemen is eenvoudigweg een beleving.


Start een goede film of een mooie muziekopname, ga zitten en ontspan. De geavanceerde S-serie modellen focussen op het verlangen naar puur audio/video genot. Bij de twee 2.1 DVD Entertainment systemen S-301 en S-102 maakt DENON gebruik van haar tientallen jaren ervaring om muziek- en filmliefhebbers te ontlasten van onnodige balast en ze te verwennen met maximaal bedieningscomfort en uiteraard met indrukwekkende beeld- en geluidskwaliteit. Tenslotte treden de twee Plug & Play oplossingen in de voetsporen van de eerste extreem succesvolle S-serie modellen S-301 en S-101. Dat heeft tot consequentie dat de verwachtingen hooggespannen zijn: beide nieuwe 2.1 modellen beloven de beste stereo- en surround prestaties in hun prijsklasse. Eenvoudige bediening en uitstekend geluid zijn geen obstakel voor innovatie. Progressive HDMI uitgangen (1080p) zenden beeldinformatie in maximale resolutie naar de nieuwste Full HD schermen. Netwerk, USB en iPod aansluitingen maken de S-302 klaar voor trendy audiobronnen zoals computer hard disks, MP3 spelers of web radiostations. Hetzelfde geldt voor de S-102 in combinatie met het optioneel verkrijgbare ASD-3N/W iPod Docking Station.

S-302 achterkant

Iedereen die geweldig stereo geluid of zelfs surround geluid met een geïntegreerd mini systeem wil bereiken werd slechts een paar jaar geleden nog geconfronteerd met een onmogelijke uitdaging. Dankzij de enorme prestatiemogelijkheden van State-of-the-art signaal processors, de hulp van geavanceerde algoritmes en gecentraliseerde Hi-fi expertise speelt DENON het op ingenieuze wijze klaar de oorspronkelijke audio data dusdanig te bewerken dat muziek en films optimaal kunnen worden weergegeven, zelfs wanneer deze worden afgespeeld via een ultra-compact A/V systeem. In de surround stand neemt Dolby Virtual Speaker deze uiterst complexe taak op competente wijze voor zijn rekening terwijl de Audyssey Equalized technologie, voor het eerst toegepast in 2.1 systemen, het stereo en surround geluid in vergelijking tot de voorgangers S-301/S-101 nogmaals substantieel opwaardeert. De twee Audyssey technologieën, Bass XT wat systematisch het dynamisch bereik op laag volume uitbreidt en Dynamic EQ, passen volume en frequentie-onafhankelijk luistercurves van het menselijk gehoor toe voor hun audio optimalisatie processen. Gebruikmakend van deze natuurlijke basis past Dynamic EQ de laagweergave prestaties voor elk volume aan en verzekerd dat het systeem in zijn geheel een goede toonbalans bereikt - vooropgesteld dat de Audyssey componenten en het luidsprekersysteem net als bij de nieuwe S-Serie modellen perfect op elkaar zijn afgestemd.

Om deze uitdaging aan te kunnen, wat cruciaal is voor een goede geluidskwaliteit, hebben de audio ingenieurs een nieuwe actieve subwoofer voor de S-302/S-102 ontwikkeld. De krachtige woofer, die ontworpen is om grote conusuitslagen te kunnen maken, is nu aan de zijkant van de behuizing geplaatst. De vrije ruimte aan de onderkant is optimaal benut. Dat is waar de bassreflexpoort en alle aansluitingen zich bevinden. Dit maakt een zo onzichtbaar mogelijke bekabeling mogelijk. De beste eigenschap echter is het feit dat dankzij Audyssey Equalized het volume van de subwooferbehuizing met 20% gereduceerd is. Bij DENON's S-klasse Home Cinema zijn het film- en muziekgenot die de hoofdrol spelen en niet de A/V apparatuur. De slanke maar indrukwekkend bassterke subwoofer wordt in beide gevallen vergezeld van een paar topkwaliteit 2-weg satelliet luidsprekers (S-302: 2x 3 chassis; S-102: 2x 2 chassis). Een bekend Europese luidsprekerontwerper heeft gezorgd voor een akoestisch geheel van topklasse.

S-302 lifestyle

 

Om er zeker van te zijn dat de verbeterde S-serie aan de hoge verwachtingen voldoen verkiest DENON technologieën en componenten die reeds hebben bewezen uitzonderlijk betrouwbaar te zijn in haar Full-size componenten. Ideale voorwaarden voor perfecte DVD- en CD-weergave, die incidenteel ook DivX6-gecodeerde video's bevatten, worden gecreëerd door het ultra robuuste eigen DENON DVD-loopwerk met extreem lage interferentie afkomstig uit de topklasse DVD-2930 speler die vele testen heeft gewonnen. Ondanks de beperkte beschikbare ruimte zijn de audio/video schakelingen in de twee Home Entertainment systemen opgebouwd met top-kwaliteit discrete componenten. Dit minimaliseert ruis terwijl systematische opdeling in duidelijk gescheiden schakeling secties het risico van hinderlijke interferentie beperkt. DENON's eigen AL24 Processing verfijnd de resolutie van twee-kanaals audiosignalen en verbeterd dus de stereoweergave. Iedereen die maximaal belang hecht aan optimaal geluid zou de twee luidsprekers op de juiste wijze in de kamer moeten opstellen. De nieuwe optionele luidsprekerstands ASF-S05 zijn ideaal voor plaatsing op een plank terwijl de ASF-S07 zijn ontworpen om op de vloer te plaatsen. De mogelijkheid om de tweeters exact op oorhoogte te plaatsen met behulp van de variabele hoogteaanpassing en de mogelijkheid om gebruik te maken van dikke Monster luidsprekerkabels maken de ASF-S07 de optimale oplossing voor kritische muziekluisteraars. Tussen haakjes, beide luidsprekerstands passen perfect bij de twee voorganger S-serie modellen S-301 en S-101. De muurbeugels voor directe plaatsing van de satelliet luidsprekers naast een platte TV zijn bijgeleverd.

Ongeacht van welk type plaatsing de film- en muziekliefhebber gebruik wenst te maken, met hun onopvallend design en hun slanke gebogen behuizingen maken de twee Home Entertainers een briljante indruk, ongeacht waar ze zich bevinden. Het zijn echter niet alleen de componenten zelf die er indrukwekkend uitzien. Bijzondere video management talenten verzekeren dat een aangesloten platte TV of projector kan schitteren door inspirerende beelden: een 1080p compatibel HDMI uitgang behoort tot de reeks van eigenschappen van de S-302/S-102, evenals de DCDi technologie van Faroudja die zorgt voor de Progressive conversie (IP conversie) en scaling van de digitale videosignalen naar de High Definition formaten 720p, 1080i en 1080p. Ook in DENON's 44cm A/V componenten is DCDi verantwoordelijk voor eersteklas beeldkwaliteit.

De S-302 heeft nog meer overgenomen van de 44cm klasse: niet minder dan twee High-precision Analog Devices 12-bit, 216 MHz video DAC's (S-102: één) en HDMI en Component Video conversie (Composiet Video <> S-Video <> Component Video > HDMI). Dit opwaarderen van analoge beeldbronnen vergemakkelijkt de installatie in belangrijke mate: het enige wat nodig is voor het aansturen van moderne platte HD schermen is één enkele HDMI kabel, ongeacht de gekozen videobron. De S-302 biedt ook exclusieve voordelen zoals een Ethernet interface (LAN), een WLAN antenne (WiFi) voor super eenvoudige netwerk integratie via een radioverbinding en een USB aansluiting. Dientengevolge verdient de S-302 de titel van absolute media expert onder de 2.1 Home Entertainment systemen. Ten slotte biedt de veelomvattende ondersteuning van multimedia een heel scala aan fascinerende mogelijkheden die ook te vinden zijn in onze huidige topklasse A/V receiver, de AVR-4308. Dit is inclusief toegang tot wereldwijde web radiostations (op dit moment ongeveer 7000), toegang tot vele verschillende PC-gebaseerde audio databases zoals DLNA-compatibel media servers en de weergave van een grote verscheidenheid aan formaten (WMA, MP3, AAC, FLAC, WAV) - ongeacht of deze muziektitels afkomstig zijn van een computer in een bedraad netwerk, een draadloos netwerk of een USB Mass Storage Device. Via de Dock Control aansluiting (optionele Docking Station ASD-1R) of de iPod Connect aansluiting (optionele AK-P100 kabel) is het eenvoudig om de populaire draagbare audiospeler van Apple te integreren. Het voorpaneel is tevens voorzien van een mini jack aansluiting (analoge stereo ingang). Het is daardoor mogelijk om MP3 spelers, draagbare CD-spelers en vele andere audio apparaten die niet voorzien zijn van een USB aansluiting aan te sluiten.


S-302 Denon

 

De praktische audio ingang op het voorpaneel is tevens terug te vinden op de S-102. Ook kan de compacte S-102 ge-update worden in termen van netwerk & iPod mogelijkheden op dezelfde wijze als de S-302. De geïntegreerde Dock Control aansluiting kan verbinding maken met de nieuwe optionele Docking Stations, ASD-3N/3W. Opgewaardeerd met deze iPod & netwerk uitbreidingskit kan de S-102 overweg met zowel audioweergave van media servers als Internet radiostations.

Ondanks hun overweldigende mogelijkheden blijven de geavanceerde S-serie modellen trouw aan hun filosofie van "simpel, eenvoudig en vriendelijk". Zelfs het installeren is zo gedaan. De interne systeembekabeling is beperkt tot drie verbindingen plus het aansluiten van het netsnoer. Het instellen is al even ongecompliceerd. Beide systemen hebben een gebruikersvriendelijk On-Screen menu waar de meeste belangrijke instellingen zeer eenvoudig in een paar seconden gemaakt kunnen worden. Setup van de S-302 kan zelfs op twee verschillende manieren. Als aanvulling op de traditionele methode, met toegang tot alle fijnafstemming, is er een Setup assistent (Wizard Mode) die Home Cinema nieuwkomers stap voor stap begeleid door de Setup procedure. Zodra de gebruiker antwoord heeft gegeven op enkele basisvragen worden de noodzakelijke instellingen automatisch gemaakt.


S-302 Denon

 

Ook de eenvoudige omvang in het dagelijks gebruik is fenomenaal. Hoe men ook naar de Flip Remote afstandsbediening kijkt, met zijn twee bedieningsniveaus (voor/achter) en zijn logische indeling van de toetsen, vereenvoudigd deze afstandsbediening de bediening van de S-302/102 enorm. De duidelijk gerangschikte voorkant van de verbeterde Flip Remote afstandsbediening is onder andere voorzien van twee toetsen voor directe aanpassing van het subwoofer volume. Daardoor kan de basweergave snel en gemakkelijk worden aangepast aan de gebruikte DVD of CD. Het aantrekkelijke High-Resolution On-Screen menu van de S-302, weergegeven in chic grijs, zwart en oranje, zet nieuwe normen. En hier volgt nóg een nieuw kenmerk: de gebruiker kan op elk gewenst moment op het scherm menu's op de voorgrond weergeven, ongeacht het videosignaal wat op dat moment wordt gebruikt (inclusief 1080p). Tot de voordelen van de High-Resolution Graphic User Interface (GUI) behoren het gebruik van iconen en een gestandaardiseerde structuur. Beide vergemakkelijken navigatie en oriëntatie binnen het uitgebreid scala aan muziek en media aanbod van verscheidene bronnen. De gebruikers interface, die voorzien is van een prettige en duidelijke structuur, heeft de keuze uit 7 verschillende menu talen (S-102: 5 talen). Voor additionele informatie die de muziek vergezeld (metadata zoals artiest, album en titel) heeft de S-302 zelfs de keuze uit 12 talen.

De nieuwe S-serie systemen zijn slim in termen van omgang en benodigde ruimte en leveren topklasse audio/video kwaliteit. Beide zorgen voor enorm veel plezier in het luisteren naar muziek en kijken naar films, op een extreem eenvoudige manier. Daarmee is de kans erg groot dat de S-302 en S-102 het succesverhaal van hun voorgangers gaan voortzetten!

Optioneel leverbaar: ASF-S07 vloerstandaards
Optioneel leverbaar: ASF-S05 tafelstandaards
Optioneel leverbaar: ASD iPod dockingstation
Optioneel leverbaar: AK-P100 iPod aansluitkabel

 

Download pdf-brochure...

 

Keer terug naar het overzicht van de Denon surround systemen...