0 HOME 0 INFO 0 VERKOOP 0 VERHUUR 0 REALISATIES 0 AANBIEDINGEN 0 NIEUWS 0 CONTACT 0 PRIJSLIJSTEN 0 BIJLEREN 0 LINKS 0 ELEKTRO-ONDERDELEN.BE Outletstore-hifi.be

Audio en video nieuws AUGUSTUS 2005

 

Bekijk hier recentste nieuws...

 

Schrijf u hier gratis in op onze nieuwsbrief !

Naam:

E-mail:

 

 

Denon AVR-1906 en AVR-2106 A/V receivers

 

zo 21/08/05 - Onlangs heeft Denon de opvolgers geïntroduceerd van de zeer succesvolle AVR-1905 en AVR-2105 home cinema receivers. Beide modellen worden gekenmerkt door een ongekend goede prijs/kwaliteitsverhouding en spreken zowel de film- als muziekliefhebber aan. Denon is er wederom in geslaagd iets wat al goed was nog verder te verbeteren.

Denon surround receiver AVR-2106 AVR-1906

Dit houdt in dat de nieuwe AVR-1906 en AVR-2106 A/V receivers technieken en features hebben overgenomen van hun "grote broers", zoals de mogelijkheid tot Bi-Amping voor de front-kanalen. Iets waar niet alleen de filmliefhebber maar ook de liefhebber van (stereo)muziek van profiteert.

Denon claimt 11 veranderingen ten opzichte van zijn voorganger te hebben aangebracht die klankverbeteringen en gemakkelijker gebruik toelaten. De AVR2106 heeft Denon's snelle auto-setup, high-end DSP decoders en 7 x 125 W versterkers met hoge stroomvoorziening. Alle surroundprocessen gebeuren op 96 khz.

Klankverbeteringen

 • pure direct knop ontkoppelt digitale circuits voor betere stereo sound
 • pure audio chassis voor lage vervorming
 • front bi-amping met 5.1 weergave
 • powertransformator met zeer lage magnetische flux lekkage

Bijgevoegde mogelijkheden

 • audio delay voor lip-sync met progressieve Scan DVD spelers 0-200ms
 • twee dgitale coax inputs
 • directe toegang voor 'night-mode' met één knop
 • drie HDTV-ready component video ingangen (100Mhz)
 • op alle ingangen ingangsniveau instelbaar
 • nieuwe On Screen displays
 • pre out 7.1 ch

Het andere model, de AVR-1906, heeft een nieuwe 32bit DSP en ook de surround processen zijn uitgevoerd in 96 khz met Dolby PLIIx en Enhanced DTS Neo (vele concurrenten doen dit nog op 48 khz). Bijgevoegde mogelijkheden zijn dezelfde als voor de 2106 maar met een calibratie microfoon voor de setup.

Beide receivers zijn voorzien van Audio Delay, een functie die Lip-Sync problemen effectief bestrijdt. Bijna overbodig om te vermelden is het feit dat Denon bij al haar AV-componenten geen concessies wil doen als het gaat om geluidskwaliteit en daarom extreem veel aandacht besteedt aan de componenten waarmee deze apparaten zijn opgebouwd: grote krachtige voeding, korte signaalwegen, discrete componenten, hoogwaardige aansluitingen, etc. Dat daarbij geen onderscheid wordt gemaakt tussen Award Winning topmodellen zoals bijvoorbeeld de AVR-3805 en de zeer betaalbare AVR1906 of 2106 geeft aan dat Denon streeft naar maximale geluids- en beeldkwaliteit, ongeacht de prijsklasse.

Beiden zijn leverbaar eind augustus. Prijs (BTW incl.): AVR-2106: € 675 en AVR-1906: € 525.

Keer terug naar het nieuws...