0 HOME 0 INFO 0 VERKOOP 0 VERHUUR 0 REALISATIES 0 AANBIEDINGEN 0 NIEUWS 0 CONTACT 0 PRIJSLIJSTEN 0 BIJLEREN 0 LINKS 0 ELEKTRO-ONDERDELEN.BE Outletstore-hifi.be

Audio en video nieuws APRIL 2005

 

Bekijk hier recentste nieuws...

 

Schrijf u hier gratis in op onze nieuwsbrief !

Naam:

E-mail:

 

 

De krachtigste AV-versterker ter wereld: Denon AVC-A1XV

 

Denon AVC-A1XV AV-versterker THX

 

za 09/04/05 - Met de AVC-A1XV heeft DENON niet alleen de krachtigste, maar ook de meest flexibele THX AV-versterker ter wereld gebouwd. DENON's topmodel is ontworpen voor de zeer kritische muziek- en filmliefhebber die alleen genoegen neemt met de allerbeste audio- en videokwaliteit. De 10 eindversterkers leveren samen maar liefst 1.7kW continu vermogen!

De DENON AVC-A1XV heeft nu al een prestigieuze prijs gewonnen: de Media Totaal Award voor het beste Home Cinema Component!

 • 10 kanaals THX Ultra 2 AV versterker
 • Toewijsbaar totaal vermogen van 1,7 kW
 • Auto setup en Auto Room EQ met Audyssey MultEQ XT
 • Centraal geplaatste Ringkerntransformator
 • Faroudja video de/interlacer ingebouwd
 • Geschikt voor meerdere A/V zones
 • HDMI/DVI Digtale video in- en uitgangen
 • HxBxD: 28,0x43,4x50,5 cm
  Gewicht: 44 Kg
 • Zilver
 • Prijs: 6199 EURO (nu verkrijgbaar)

De krachtigste AV-versterker ter wereld !

 

AVC-A1XV mic

 

De AVC-A1XV van DENON heeft maar liefst 10 eindversterkers die samen goed zijn voor 1.7kW (!) continu vermogen aan 8 Ohm. Het nieuwe topmodel van DENON is 28cm hoog en weegt 44kg. De AVC-A1XV kan maximaal 4 Zones van geluid voorzien. In Zone1 t/m Zone3 kan tevens een beeldscherm worden aangestuurd. De 16 (!) voorversterkeruitgangen (Pre-Outs) zijn vrij toewijsbaar, evenals de 10 eindversterkers. Daardoor zijn de mogelijkheden nagenoeg onbeperkt. Twee volledig onafhankelijke 5.1 surround opstellingen (één voor Zone1 + één voor Zone2), een 9.3 systeem in Zone 1 (dit is een 7.1 surround opstelling met 3 subwoofers en gescheiden surround luidsprekers voor film en muziek!) + een 2.1 sat/sub systeem in Zone2, of een 5.1 systeem in Zone1 met Bi-Amping voor alle luidsprekers, het kan allemaal met de AVC-A1XV. De constructie is gebaseerd op de best mogelijke audio- en videoprestaties. De voeding bestaat uit 6 gescheiden trafo's: 1 grote ringkerntrafo voor de eindversterkers, 2 trafo's voor de Audio- en Videoschakelingen (dezelfde trafo's die gebruikt worden in de DENON AVR-2105) en nog 3 kleinere trafo's voor de schakelingen voor Digitaal, ?Processor en Stand-By. Het chassis is zo geconstrueerd dat trillingen geen kans krijgen de audio- en videosignalen aan te tasten. De grote ringkerntransformator is in het midden van het chassis geplaatst (DENON was overigens de eerste fabrikant die deze constructie toepaste in een AV-versterker). De voedingselco's zijn in een 5+5 configuratie opgebouwd: 2x 33.000 uF voor de vijf Linker eindversterkers en nog eens 2x 33.000 uF voor de vijf Rechter eindversterkers.

 

AVC-A1XV remote control

 

DENON heeft er heel bewust voor gekozen alleen die schakelingen modulair op te bouwen waarvan het zinvol is dat deze upgradeable zijn. Dit houdt in dat zowel de video- en digitale boards modulair zijn opgebouwd. Het analoge audio gedeelte is zo ontworpen dat de signaalweg zo kort mogelijk is wat de geluidskwaliteit ten goede komt. Het nieuw ontwikkelde D.D.S.C. (Dynamic Discrete Surround Circuit) is discreet opgebouwd met alleen de allerbeste componenten. Voor het rekenen aan digitale signalen maakt de AVC-A1XV gebruik van maar liefst 4 (!) zeer krachtige DSP's: drie 32bit Floating Point DSP's van Texas Instruments voor Zone1 en één SHARC processor (dezelfde als in de befaamde AVR-3805) voor Zone2. DENON heeft de Advanced AL24 Processing 'audio-scaler'ontwikkelt om stereo bronnen klankmatig op te waarderen door niet alleen Bit-Extension (van 16-bits naar 24-bits) maar ook Up-Sampling (tot maximaal 192kHz) toe te passen. Voor 5.1 surround bronnen is er de AL24 Processing Plus 'audio-scaler' (alleen Bit-Extension, geen Up-Sampling). Software updates kunnen worden uitgevoerd via een RS232C connector op de voorkant van het apparaat. Audiofielen zullen blij zijn met de Denon Link digitale audio aansluiting en de Pure Direct functie. Denon Link is speciaal ontworpen voor het transporteren van hoge resolutie digitale audiosignalen en is de allerbeste manier om de bijpassende DVD-A1XV universele DVD-speler aan te sluiten. Maar ook Firewire (IEEE1394-Audio) ingangen ontbreken niet. De Pure Direct functie is bedoeld voor het zo goed mogelijk weergeven van stereo bronnen. Alle onnodige secties voor stereo muziekweergave, zoals onder andere het videogedeelte en het display, worden hiermee uitgeschakeld. Tevens wordt er bij Pure Direct gebruik gemaakt van Advanced AL24 Processing. Men kan in het Set-Up Menu kiezen voor Pure Direct met of zonder Room EQ. High End stereo weergave met een AV-versterker was nog nooit zo indrukwekkend!

 

AVC-A1XV voorkant

 

Alsof dat nog niet genoeg is heeft de AVC-A1XV ook nog de wereldprimeur van Audyssey MultEQ XT Technologie . Tot nu toe was het mogelijk om slechts voor één luisterpositie het systeem zo in te regelen en te corrigeren dat op die ene stoel een zogenaamde 'sweetspot' ontstond. Lastig voor als we met de hele familie film willen kijken. Met behulp van de zeer geavanceerde technologie van Audyssey MultEQ XT is het nu mogelijk om voor maximaal 8 posities een 'sweetspot' te creëren. Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de technische achtergrond: Audyssey MultEQ XT maakt gebruik van FIR filters die zowel het frequentie- als het tijdsdomein corrigeren. Het aantal frequentiebanden is niet beperkt tot bijvoorbeeld 8 banden zoals bij een paramatrische equalizer. In plaats daarvan kan Audyssey MultEQ XT op maar liefst 512 (!) frequenties corrigeren, en dat per luidspreker afzonderlijk . In feite wordt met het Audyssey MultEQ XT systeem de interactie van alle luidsprekers met de luisterruimte 'in kaart gebracht' en wordt voor maximaal 8 stoelen een ideale luisterplek ('sweetspot') gecreëerd. Deze technologie is mogelijk door toepassing van de onvoorstelbare rekenkracht van de Texas Instruments DSP's. De hoogwaardige DENON meetmicrofoon die noodzakelijk is voor het inregelen wordt standaard bijgeleverd. Er is ook nog een 9-bands grafische equalizer voorhanden voor diegenen die het geluid aan willen passen aan hun persoonlijke smaak.

 

AVC-A1XV DSP

 

Naast het digitale board is ook het video board modulair opgebouwd met daarop de volgende schakelingen: HDMI en DVI, Video Conversie, Interlaced naar Progressive Conversie en Scaling. Het D.D.V.C (Dual Discrete Video Cicuit) zorgt voor uitstekende videoprestaties. Voor het opwaarderen van standaard 480i NTSC of 576i PAL interlaced video naar 480p/576p progressive of zelfs 720p/1080i wordt gebruik gemaakt van Faroudja DCDi Technology. In Zone1 is zowel Video-Up als Video-Down Conversie mogelijk. In Zone2 alleen Video-Up. Dit houdt bijvoorbeeld in dat kan worden volstaan met één Component-Video kabel van de AVC-A1XV naar het beeldscherm, ongeacht hoe de videobronnen zijn aangesloten (Composiet, S-Video of Component). Ook de digitale video aansluitingen HDMI (High Definition Multimedia Interface) en DVI (Digital Visual Interface) ontbreken niet. Voor HDMI (versie 1.1, dus ook DVD-Audio wordt ondersteund) zijn er 3 ingangen en 1 uitgang. Voor DVI is er 1 ingang en 1 uitgang.

Alle instellingen van de AVC-A1XV zijn niet alleen op het zeer grote display af te lezen, maar met behulp van OSD (On Screen Display) ook op het aangesloten beeldscherm. Per ingang afzonderlijk kan 'Lip-Sync' worden gecorrigeerd met behulp van de Audio Delay functie. Er zijn in totaal 6 User Mode Presets: 3 voor Zone1 op het frontpaneel en 3 voor Zone2 op de afstandsbediening. De gebruiker kan met deze voorkeuzetoetsen heel eenvoudig zijn favoriete instellingen opslaan en ook weer snel oproepen. De programmeerbare Touch Panel systeemafstandsbediening is zo ontworpen dat deze perfect is af te lezen in een verduisterde Home Cinema omgeving. Alleen de bedieningstoetsen die van toepassing zijn op het apparaat waar men voor gekozen heeft lichten op. Dit zorgt voor een overzichtelijke en eenvoudig te bedienen afstandsbediening.

 

AVC-A1XV achterkant


Download pdf-bestand...


DVD-A1XV Denon DVD-speler

Bekijk hier de andere AV-versterkers van Denon...

Keer terug naar het nieuws...