0 HOME 0 INFO 0 VERKOOP 0 VERHUUR 0 REALISATIES 0 AANBIEDINGEN 0 NIEUWS 0 CONTACT 0 PRIJSLIJSTEN 0 BIJLEREN 0 LINKS 0 ELEKTRO-ONDERDELEN.BE Outletstore-hifi.be

Audio en video nieuws APRIL 2005

 

Bekijk hier recentste nieuws...

 

Schrijf u hier gratis in op onze nieuwsbrief !

Naam:

E-mail:

 

 

De beste DVD-speler ooit gemaakt: Denon DVD-A1XV

 

Denon DVD-speler DVD-A1XV

 

za 09/04/05 - Neem een DVD, plaats hem in een DVD speler, zet de TV aan en geniet van de film. Dit was tot voor kort de standaard om van een DVD film te genieten. Let wel: tot voor kort dus! Want met de introductie van de DENON's nieuwste topmodel DVD speler DVD-A1XV verandert er heel veel. Niet aan de manier waarop u uw DVD in de DVD speler plaatst maar wél aan de manier waarop u gaat genieten van een film. Beleven is het enige juiste woord wat dan naar boven komt. Zoveel details en zo'n perfecte beeldkwaliteit heeft u nog nooit gezien!

 • High End DVD - Audio/Video & SA-CD speler
 • 's Werelds eerste speler met Realta Hollywood Quality Video technologie
 • DVDO Video scaler met professionele HDTV kwaliteit
 • Hoogwaardig Suppress Vibration Hybrid mechanisme
 • Audiofiele en gescheiden video- en audio circuits
 • Derde generatie DENON Link voor DVD-Audio en SA-CD
 • HDMI, DVI, Component en Scart aansluitingen
 • HxBxD: 17,0x43,4x43,2 cm
  Gewicht: 19 Kg
 • Zilver
 • Prijs: 3599 EURO (nu verkrijgbaar)

Wereldprimeur: DVD-Video films bekijken in professionele HDTV kwaliteit !

 

HQV by Teranex

 

De DENON DVD-A1XV is de eerste DVD-speler ter wereld met Realta HQV technologie. HQV staat voor Hollywood Quality Video en is de techniek die omroepstations (o.a. NBC, CBS, ABC en FOX) en filmmaatschappijen (o.a. Warner Bros en Turner Networks) in de VS gebruiken om SDTV om te zetten naar HDTV. In de professionele versie kost deze Teranex video processor $60.000,00. De Realta HQV technologie is niet zomaar een videoprocessor. Zes jaar lang is meer dan 100.000 uur programmamateriaal geanalyseerd om een software algoritme te ontwikkelen. Het is Silicon Optix gelukt om deze Teranex technologie in-één-chip onder te brengen en DENON is de eerste die deze Realta-chip gebruikt in een DVD-speler. De 10bit Realta-chip kan maar liefst 1.000.000.000.000 (1000 Miljard!) berekeningen per seconde doen. In de DVD-A1XV wordt deze chip onder andere gebruikt om Interlaced video om te zetten naar Progressive (I/P-conversie). Tevens zorgt deze zeer krachtige processor voor een superieure ruisonderdrukking zonder dat dit ten koste gaat van helderheid en scherpte. De 10bits technologie maakt maar liefst 1.073.741.824 verschillende kleuren mogelijk. Daarnaast heeft de DVD-A1XV Denon Pixel Image Correction waarbij elke pixel wordt geoptimaliseerd door te 'kijken' naar de 8 omliggende pixels. Het resultaat is nog meer scherpte en detail. Ook heeft de DVD-A1XV een 10bit scaler van DVDO die standaard interlaced video (480i NTSC of 576i PAL) omzet naar progressive video (480p/576p) of zelfs High Definition 720p/1080i. Het video gedeelte is opgebouwd uit 3 videoboards. Eén digitaal videoboard met de Silicon Optix video processor. Een tweede digitaal videoboard met daarop de DVDO scaler, HDMI en DVI transmitters. En het derde videoboard is het analoge videoboard met de dubbele 14bit/216MHz video DAC's: één voor de Component-Video uitgang en één voor de Composiet, S-Video en RGB uitgang. Alles is opgebouwd met de best mogelijke discrete componenten (Dual Discrete Video Circuit). Alle video uitgangen (HDMI, DVI, 2x Component-Video, RGB SCART, 2x S-Video en 2x Composiet-Video) kunnen tegelijkertijd een beeldscherm van signaal voorzien. 'Lip-Sync'-problemen waarbij het beeld en het geluid niet meer synchroon lopen kunnen worden opgelost met de Audio Delay functie.

 

DVDO

 

Het chassis van de DVD-A1XV, met in het midden het S.V.H. (Suppress Vibration Hybrid) mechanisme met een metalen lade, is zo opgebouwd dat trillingen geen kans krijgen. De bovenkant is opgebouwd uit 2 lagen, de bodem bestaat uit 4 lagen en de zijpanelen zijn gemaakt van aluminium. De 6 verschillende secties zijn opgebouwd in 3 blokken om interferentie te voorkomen. Er is een gescheiden analoge voeding voor het audio gedeelte en een tweede geschakelde voeding voor de overige schakelingen. Deze compromisloze opbouw van het chassis resulteert in een gewicht van 19kg. De afmetingen zijn 434x170x432mm (bxhxd).

 

THX ultra 2

 

De DVD-A1XV speelt naast CD en DVD-Video onder andere ook SA-CD en DVD-Audio. Voor de allerbeste digitale verbinding met de bijpassende AVC-A1XV AV-versterker is de DVD-A1XV voorzien van een Denon Link aansluiting. Daarnaast vinden we ook een aansluiting voor IEEE1394-Audio (Firewire), een HDMI (versie1.1, dus inclusief DVD-Audio) en uiteraard een coaxiale en optische SP/DIF digitale uitgang. DENON heeft de Advanced AL24 Processing 'audio-scaler'ontwikkelt om stereo bronnen klankmatig op te waarderen door niet alleen Bit-Extension (van 16-bits naar 24-bits) maar ook Up-Sampling (tot maximaal 192kHz) toe te passen. Voor 5.1 surround bronnen is er de AL24 Processing Plus 'audio-scaler' (alleen Bit-Extension, geen Up-Sampling). Het analoge- en digitale gedeelte zijn volledig gescheiden, evenals het stereo- en surround gedeelte. Niet alleen heeft elk gedeelte zijn eigen voeding, maar ook de Digital Analog Converters zijn gescheiden. In totaal zitten er 10 Burr Brown PCM1792 DAC's in de DVD-A1XV: 6 voor de 5.1 uitgang en 4 voor de stereo uitgang (2 per kanaal in 'Differential Mode' wat resulteert in een nog betere geluidskwaliteit).

 

SACD DVD-speler

 

Het nieuwe topmodel van DENON voldoet aan de zeer strenge THX Ultra criteria op het gebied van audioprestaties, videoprestaties en bedieningsgemak. Internationale toonaangevende Hifi Magazines spreken nu al van 'de beste DVD-speler ooit gemaakt'!

 

DVD-A1XV achterkant


Download pdf-bestand...


DVD-A1XV Denon DVD-speler

Bekijk hier de andere DVD-spelers van Denon...

Keer terug naar het nieuws...