0 HOME 0 INFO 0 VERKOOP 0 VERHUUR 0 REALISATIES 0 AANBIEDINGEN 0 NIEUWS 0 CONTACT 0 PRIJSLIJSTEN 0 BIJLEREN 0 LINKS 0 ELEKTRO-ONDERDELEN.BE Outletstore-hifi.be

Audio en video nieuws FEBRUARI 2005

 

Bekijk hier recentste nieuws...

 

Schrijf u hier gratis in op onze nieuwsbrief !

Naam:

E-mail:

 

 

Panasonic en HP willen opnemen op DVD nog meer vergemakkelijken

 

Panasonic en HP gaan samenwerken om de convergentie tussen pc en consumentenelektronica te versnellen. Een eerste stap bestaat er in om dvd's makkelijker in gebruik te maken voor consumenten.

 

DVD-recorders Panasonic DVD-RAM DVD+R DVD-R HP samenwerking


Panasonic zal het dvd+r formaat toevoegen aan zijn dvd-recorders en HP zal ondersteuning bieden voor dvd-ram in diens desktop computers. Door beide formaten te ondersteunen, willen HP en Panasonic de unieke voordelen van elk formaat - gaande van een brede compatibiliteit tot een ondersteuning voor verschillende mediatypes - combineren. Panasonic en HP willen de verwarring rond de verschillende dvd-formaten een halt toeroepen en ondersteunen nu elkaars formaten dvd+r en dvd-ram.

Sterke punten
Dvd-ram maakt het mogelijk om verschillende mediabestanden (foto's, video en muziek) op één schijfje naast elkaar te gebruiken, en biedt bescherming tegen het overschrijven. Dvd+r is dan weer een sterk verspreid eenmalig opnameformaat. Zo kunnen consumenten die videomateriaal hebben opgenomen op dvd-ram deze beelden vervolgens makkelijk bewerken op de producten van HP.

Blu-ray
Panasonic en HP zijn ook van plan om nauwer samen te werken aan afgeleide producten van het Blu-ray formaat. Beide firma's zijn overigens lid van de Blu-ray Disc Association. Blu-ray is een potentiële opvolger van de dvd, en werd ontwikkeld voor het opnemen en opslaan van hoge-definitie beelden.

Bekijk hier de DVD-recoders van Panasonic...

Keer terug naar het nieuws...