0 HOME 0 INFO 0 VERKOOP 0 VERHUUR 0 REALISATIES 0 AANBIEDINGEN 0 NIEUWS 0 CONTACT 0 PRIJSLIJSTEN 0 BIJLEREN 0 LINKS 0 ELEKTRO-ONDERDELEN.BE Outletstore-hifi.be

Audio en video nieuws MAART 2005

 

Bekijk hier recentste nieuws...

 

Schrijf u hier gratis in op onze nieuwsbrief !

Naam:

E-mail:

 

 

Panasonic onthult nieuwe Lumix digitale camera's

 

vr 11/03/05 - De digitale fotocamera's van Panasonic krijgen er twee nieuwe telgen bij. De Lumix-modellen DMC-LZ2 en DMC-LZ1 zijn voorzien van een optische beeldstabilisator en een 6x optische zoom.

lumix leica digitaal fototoestel camera panasonic dmc-lz2 dmc-lz1

Panasonic is het eerste bedrijf in de camera-industrie dat er in geslaagd is om de optische beeldstabilisator MEGA O.I.S in te bouwen in een digitale compactcamera. Een optische beeldstabilisator sluit trillende handen uit, wat van pas komt bij foto's met grote zoom of in macro-modus.

Bovendien kan je betere foto's nemen in situaties die een grotere sluitertijd vergen zoals nachtelijke opnames. Terwijl je vroeger slechts kon kiezen uit 1-punts- of plaatsfocus, heb je nu de vrije keuze tussen 4 modi: 5-punts-, 3-punts-, 1-punts- en plaatsfocus.

 

Upgrade beeldprocessor
De vernieuwde Venus Engine Plus beeldprocessor verbruikt 50% minder energie dan zijn voorganger, maar wat even belangrijk is: de beeldkwaliteit en reactiesnelheid nemen toe. Het grote lcd-scherm van 2 inch is perfect bruikbaar op zonnige dagen, dankzij de TRM-technologie (Transmissive with Micro Reflective).

De DMC-LZ2 is een 5 megapixel camera, terwijl de DMC-LZ1 een 4 megapixel fototoestel is. De 6x optische zoom is het equivalent van 37 mm naar 222 mm op een camera met 35 mm film. Naast een functie voor serieopnames, met maximale resolutie 3 frames per seconde bij de LZ2 en 4 frames bij de LZ1, kan je  dankzij de vernieuwde Venus Engine Plus ongelimiteerd opeenvolgende foto's nemen, tot de geheugenkaart of het interne geheugen vol is.

Extraatjes
Naast de geheugenkaart bevatten beide digitale fotocamera's een intern geheugen van 14 megabyte, altijd handig wanneer de geheugenkaart vol is of je die terug bent vergeten insteken.

Dankzij de eenvoudige modus, waarin alle instellingen automatisch worden aangepast, is de camera uiterst geschikt voor beginnende fotografen. Je dient enkel het onderwerp te viseren, in- of uit te zomen en de ontspanner in te drukken. Er zijn acht automatische programma's die bijna elke situatie dekken en die adequaat gekozen kunnen worden dankzij het gloednieuwe Helpmenu voor automatische programma's.

Een bijkomende feature, de automatische hoekbepaling, bepaalt of een beeld horizontaal of verticaal is genomen. Wanneer u beelden bekijkt op het lcd-scherm of de televisie, zullen verticale beelden hierdoor automatisch verticaal weergegeven worden en horizontale beelden horizontaal.

Sterke batterijen
Beide fototoestellen werken op twee AA-batterijen van het type Oxyride. Daardoor bieden ze voldoende energie voor het nemen van 215 foto's met de LZ1 en 235 met de LZ2.

 

Prijzen:
LZ2 = 390 EURO
LZ1 = 350 EURO

 

Overzicht van alle digitale fototoestellen van Panasonic hier...

 

Keer terug naar het nieuws...