0 HOME 0 INFO 0 VERKOOP 0 VERHUUR 0 REALISATIES 0 AANBIEDINGEN 0 NIEUWS 0 CONTACT 0 PRIJSLIJSTEN 0 BIJLEREN 0 LINKS 0 ELEKTRO-ONDERDELEN.BE Outletstore-hifi.be

Audio en video nieuws JULI 2005

 

Bekijk hier recentste nieuws...

 

Schrijf u hier gratis in op onze nieuwsbrief !

Naam:

E-mail:

 

 

Podcasting

Podcasting breekt door

Radioprogramma's uitgesteld beluisteren op je mp3-speler

 

ma 11/07/05 - Podcasting - een samentrekking van 'iPod' en 'broadcasting' - is de nieuwe vorm van internetradio en zonder twijfel dé trend van het ogenblik. De VRT speelt trendsetter en biedt nu enkele radioprogramma's online in podcastvorm aan.

 

David Vanlaer
08 juli 2005
Bron: Clickx Magazine

Radio-uitzendingen worden over het algemeen getypeerd door hun lineair karakter: eens ze voorbij zijn, kan je ze niet meer herbeluisteren. Met podcasting worden radioprogramma's beluisterd wanneer jij het wil. Een uitzending wordt in mp3-formaat aangeboden, en is als podcast in één enkel bestand te downloaden. Zo'n podcast kan je dan op je draagbare mp3-speler plaatsen en steeds opnieuw beluisteren.

Apple zet zwaar in op podcasting, en heeft zijn laatste versie van de populaire iTunes-software voorzien van een geïntegreerde podcastfunctie. Zo kan je in iTunes vanaf nu rechtstreeks zoeken naar beschikbare podcasts en ze onmiddellijk downloaden naar je pc of mac.

Podcasts zijn meestal gratis te downloaden, en als amateurradiomaker kan je heel snel je eigen podcast maken en verspreiden. De VRT is een pionier in het podcasten en biedt vanaf nu vier radioprogramma's als podcastdownload aan op hun website. Het gaat om De afrekening (Studio Brussel) , De bende van Marconi (Radio 1) , Peper en zout (Radio 2) en De geluidsfabriek (Klara) .

 

Bekijk hier ons overzicht iPod's van Apple.

Keer terug naar het nieuws...