0 HOME 0 INFO 0 VERKOOP 0 VERHUUR 0 REALISATIES 0 AANBIEDINGEN 0 NIEUWS 0 CONTACT 0 PRIJSLIJSTEN 0 BIJLEREN 0 LINKS 0 ELEKTRO-ONDERDELEN.BE Outletstore-hifi.be

uit ons gamma

 

Wat is digitale radio en TV via satelliet ?

 

Steeds meer mensen stappen voor radio en televisie over op digitale ontvangst. Digitaal televisie kijken kan in België via de kabel, de ether en de schotel. In België start TV VLAANDEREN met het aanbieden van digitale radio en televisie via satelliet. Bij onze Noorderburen genieten al  zo'n miljoen Nederlanders van de voordelen van digitale televisie en radio via satelliet.

 

Satelliettelevisie houdt kort gezegd in dat de tv-signalen die worden uitgezonden vanuit de studio, via satellieten in de ruimte, rechtstreeks worden doorgestuurd naar de eindgebruiker zonder tussenkomst van een kabel- of telefoonbedrijf.  Via een schotel en een ontvanger kan de eindgebruiker dit signaal ontvangen. Door deze digitale technologie en rechtstreekse verbinding is de beeld-en geluidskwaliteit uitstekend; gelijk aan wat u gewend bent van DVD!

 

Digitale tv via satelliet TV Vlaanderen

 

Waarom digitale satelliettelevisie ?

 

Dankzij digitale satellietontvangst kunt u al tientallen televisie- en radiozenders in huis halen zonder enige maandelijkse kosten of abonnement!

 

Digitale satellietontvangst functioneert volgens de Digital Video Broadcasting (DVB) standaard. De meeste satellietontvangers hebben ook betere aansluitmogelijkheden dan  andere ontvangers dus in de praktijk heb je beeld en geluid in de meest optimale DVD-kwaliteit. Digitaal geluid is mogelijk mits de gebruiker over een digitale versterker beschikt. De meeste satellietontvangers hebben ook een betere videoaansluiting die vooral in combinatie met een LCD- of Plasma-tv een prachtig resultaat geeft. Omdat het tv-signaal digitaal wordt verwerkt, is er in principe altijd een perfecte beeldkwaliteit. Uiteraard kunt u uw oude (breedbeeld) televisie ook gebruiken met een abonnement van TV VLAANDEREN. U zult versteld staan van de superbeeldkwaliteit.

Met het betaalpakket van TV VLAANDEREN erbovenop ontvangt u een digitaal aanbod van Vlaamse, Nederlandse, Internationale en Special Interest zenders die via een eenvoudige satellietset gemakkelijk en overal te ontvangen zijn!

 

TV Vlaanderen digitale televisie via satelliet

 

 

Wat heeft u nodig ?

 

Om TV VLAANDEREN te kunnen ontvangen heeft u uiteraard enkele hardware toestellen nodig. Misschien heeft u al een satellietset thuis? Klik dan door op het onderdeel goedgekeurde ontvangers.

 

Indien u nog geen satellietschotel en aanbehoren in huis heeft, kijk dan hieronder wat u nodig heeft. U kan uw satellietset zelf samenstellen of een complete schotelset aanschaffen. Kijk hoervoor ook eens op het onderdeel TV VLAANDEREN hardware.

 

U heeft geen speciale televisie nodig om digitale radio en televisie via de satelliet te ontvangen. Uiteraard kunt u ook gewoon uw videorecorder en DVD-speler blijven gebruiken.

 

Schotelset TV Vlaanderen

 

1. Satellietontvanger
Voor het omzetten van het satellietsignaal naar beeld en geluid heeft u een digitale ontvanger nodig. Er zijn veel verschillende satellietontvangers op de markt met uiteenlopende mogelijkheden. Om optimaal van onze diensten te profiteren, raden wij u nadrukkelijk aan een ontvanger aan te schaffen die door TV VLAANDEREN is goedgekeurd. Klik hiervoor door naar het onderdeel goedgekeurde ontvangers .

2. Satellietschotel
Via een schotel ontvangt u het signaal van de satelliet. Satellietschotels zijn er in diverse uitvoeringen, van gaasmateriaal tot transparante kunststof, van wit tot stijlvol gekleurd. Ook de afmetingen verschillen. Een standaard satellietschotel (al vanaf Ø 45 cm) is alles wat u nodig hebt voor om digitale radio- en televisiezendsers van TV VLAANDEREN te ontvangen.

3. Smartcard
De smartcard regelt de rechten voor het zenderpakket van TV VLAANDEREN. De smartcard zorgt ervoor dat u de zenders zonder codering kunt bekijken. In de complete schotelsets van TV VLAANDEREN wordt de smartcard meegeleverd bij de ontvanger. Deze smartcards zijn ook los verkrijgbaar bij de dealer.

4. LNB
De LNB is de ontvangstkop die de signalen van de satelliet doorgeeft aan de ontvanger. Deze wordt voor de satellietschotel gemonteerd.
5. Coaxkabel
Voor de verbinding tussen de satellietschotel, LNB en de ontvanger heeft u een coaxkabel nodig. Deze kabel moet bestand zijn tegen alle weersomstandigheden.
6. TV VLAANDEREN abonnement
Met een TV VLAANDEREN smartcard ontvangt u het betaalpakket in huis. U dient de smartcard na registratie ook online te activeren.