0 HOME 0 INFO 0 VERKOOP 0 VERHUUR 0 REALISATIES 0 AANBIEDINGEN 0 NIEUWS 0 CONTACT 0 PRIJSLIJSTEN 0 BIJLEREN 0 LINKS 0 ELEKTRO-ONDERDELEN.BE Outletstore-hifi.be

Denon A/V receivers

 

AVR-2808 A/V surround receiver

 

AVR-2808 A/V surround receivers Denon

A/V manager in de High Definition competitie

De gewoonste zaak van de wereld? Zeker niet! Met de AVR-2808 breidt DENON haar leiderspositie uit door te komen met een toekomstgerichte maar betaalbare A/V receiver die alles heeft wat nodig is om nieuwe trends te zetten in de nieuwste HD Home Cinema systemen. Het "kleinste" topklasse model geeft de volledige ondersteuning voor HD-compatibel schermen en projectoren. Extreem korte signaalwegen, exclusieve DENON technologieën zoals het nieuw ontwikkelde D.D.S.C. HD en baanbrekende HDMI 1.3a interfaces beloven maximale geluidswinst van de nieuwe, ongecomprimeerde High Definition audioformaten. Daarnaast, ondanks dat het nieuwe model met zijn uitgebreide Multi-room eigenschappen bewijst een echt 'Manusje-van-alles' te zijn, is deze verfrissend ongecompliceerd in het dagelijks gebruik.

AVR-2808 display

Nooit eerder werden er zulke hoge eisen aan een topklasse A/V receiver gesteld. De Full-HD resolutie van moderne TV schermen vormt een nieuwe uitdaging voor A/V controlecentra, evenals het enorme geluidspotentieel van ongecomprimeerde HD audio. Tegelijkertijd verwacht een koper ook een topklasse versterker om zijn bestaande collectie films en muziek op z'n best weer te geven. Een alleskunner moet zelfs de weergave van zwaar gecomprimeerde audiobestanden tot een belevenis maken. Het lijkt haast een onmogelijke taak om aan al deze voorwaarden te voldoen.

Het feit dat de AVR-2808 ideaal is uitgerust om te voldoen aan al deze verschillende voorwaarden is vanwege de vele zaken die geleend zijn van de grotere broers, de AVR-4308 en de AVR-3808 . De makers hebben bijvoorbeeld niet alleen D.D.S.C. HD (Dynamic Discrete Surround Circuit - High Definition) technologie geadopteerd maar ook de fundamenteel nieuw ontworpen schakeling lay-out, die compromisloos is afgestemd om extreem korte signaalwegen te bereiken en zodoende gekalibreerd is voor uitstekende geluidskwaliteit. Zoals gebruikelijk bij DENON is de 6-laags digitale print geheel voorzien van eersteklas modules. Binnen de discrete configuratie van het digitale audio gedeelte wordt de hoofdrol gespeeld door twee ultra-snelle 32-bit SHARC Floating-point DSP's. Eén daarvan zorgt uitsluitend voor het decoderen van alle belangrijke huidige en toekomstige Multi-channel geluidsformaten, inclusief Dolby TrueHD en DTS-HD Master. De andere High-power signaal processor zorgt even vakkundig voor Post-processing, net als bij de duurdere topklasse DENON receivers. De aantrekkelijkheid van de AVR-2808 wordt nog verder vergroot door het feit dat zijn ruimte calibratie systeem met gemak kan wedijveren met de beste. Het geïmplementeerde Audyssey MultEQ-XT systeem voldoet aan de hoogste Home Cinema standaards en kan, met behulp van een echte Audyssey microfoon, tot acht luisterposities optimaliseren. Daarnaast maakt een verfijnd algoritme een nog nauwkeurigere frequentieweergave correctie mogelijk in het kritieke basbereik (ALFC).

AVR-2808 achterkant

DENON's exclusieve 24-bit Extension (AL24 Processing Plus) heeft toegang tot alle kanalen en krijgt op 192 kHz zelfs extreem subtiele nuances uit de geluidsbronnen. Alles bij elkaar genomen zijn de condities voor een topkwaliteit muzikale beleving optimaal, zeker omdat het ultra-stabiele voedingsgedeelte bestaat uit acht gescheiden voedingen en drie transformators. Met name de gescheiden hoofdtransformator voor de discreet geconfigureerde, krachtige 7.1 eindversterker (7 x 140 W, 6 ?) met zijn vrij toewijsbare Surround Back versterkers dwingt respect af. Onafhankelijke voedingen voor de verschillende schakelingen minimaliseren interferentie en dragen, net als de grote elektrolytische elco's die speciaal voor audio doeleinden zijn ontwikkeld, op dezelfde wijze bij aan de hoge geluidskwaliteit.

Maar dat is bij lange na niet het einde van de lijst aan eigenschappen die identiek zijn aan die van de AVR-3808. Ondanks dat de minder kostbare versie geen netwerk aansluiting (Ethernet) en USB poorten heeft, is dit eenvoudig voor computer-minnende A/V liefhebbers op te lossen. De verbeterde Dock Control Connector voor de nieuwe, netwerk-compatibel Docking Stations ASD-3N en ASD-3W verzekerd dat de AVR-2808 niet alleen alle huidige iPod modellen maar ook Media Servers als bron accepteert. De Home Entertainment ervaring kan dus worden uitgebreid door er desgewenst fascinerende opties zoals internet radio, audio- en JPEG foto Streaming, etc. aan toe te voegen. Aangezien de uitgebreide A/V-manager een nieuw ontwikkelde Compressed Audio Restorer geïntegreerd heeft, kunnen zelfs data-gereduceerde audiobestanden in MP3 of WMA formaat klankmatig op hun best worden gepresenteerd. Gebaseerd op een intensieve signaalanalyse kan de geavanceerde unieke DENON technologie elk hoog- en laagfrequent bronmateriaal herstellen wat 'verminkt' is door datareductie. Elke systeemgerelateerde geluidsverslechtering van een MP3 en WMA bestand kan dus veel overtuigender dan met conventionele toonregelingen of equalizers worden gladgestreken.

RC-1071 afstandsbediening

In tegenstelling tot de gecomprimeerde formaten confronteren de HDMI 1.3a interfaces (2 ingangen, 1 uitgang) de nieuwe receiver met een ongelooflijke stroom aan data. Als aanvulling op Lossless Multi-channel standaards (Dolby TrueHD, DTS-HD Master, 7.1 PCM en DSD), die door hun audiofiele capaciteiten de harten van audio perfectionisten sneller laten kloppen, kan de nieuwste versie van deze universele A/V digitale interface ook overweg met Progressive Full-HD beeldsignalen (1.080p; 1920 x 1080 pixels). Dit, op zijn beurt, zou indruk moeten maken op High-end videofielen. Met name omdat de AVR-2808 met zijn HDMI 1.3a poorten niet alleen beeldinformatie met extra kleurresolutie (Deep Colour met 30 of 36 bit) en uitgebreide xvYCC Colour Space ondersteunt, maar ook automatische synchronisatie van beeld en geluid (Auto LipSync). Nog een nieuwe eigenschap is de complete HDMI conversie van alle analoge videosignalen naar 1080p. De-interlacing (I/P conversie) en geraffineerde aanpassing van beeldsignalen aan de eigenschappen van het scherm (scaling) wordt bewonderenswaardig bereikt door de DCDi technologie van Faroudja. Het aanzienlijke werk door het videogedeelte heeft een belangrijk effect: op deze manier kan DENON verzekeren dat zelfs Full-HD projectoren en schermen altijd voorzien worden van topkwaliteit video informatie via één enkele digitale HDMI kabelverbinding, ongeacht het bronsignaal. Het gemak wordt nogmaals vergroot door de topkwaliteit EL-Touch Panel afstandsbediening die, met zijn mix van context-gevoelige zachte toetsen en conventionele harde toetsen voor de hoofdfuncties, het leven voor Home Cinema beheerders veel eenvoudiger maakt. Iedereen die wil kan de AVR-2808 ook bedienen via een draadloze verbinding met infrarood licht of zelfs radiogolven, gebruikmakend van het super-gemakkelijke, bi-directionele universele afstandsbedieningsysteem RC-7000CI/7001RCI. Deze extra investering is met name de moeite waard wanneer de gebruiker volledig gebruik maakt van de Multi-room functies van de AVR-2808 en geeft de A/V-manager extra controlemogelijkheden in andere ruimten. DENON levert bij de AVR-2808 standaard een tweede IR afstandsbediening voor de belangrijkste functies, bedoeld voor in een andere zone. Daarnaast is er een video uitgang voor een tweede scherm. De D/A omzetters voor zone 2 en 3 maken het mogelijk om digitale bronnen (PCM) in andere kamers te beluisteren. Los van onafhankelijke bronkeuze is ook de toonregeling voor iedere zone individueel in te stellen. Dit alles zou zonder enige twijfel een bevestiging moeten zijn van het feit dat deze A/V-manager niet alleen aan alle High-Definition voorwaarden voldoet maar daarnaast ook verbazingwekkend veelzijdig is.

AVR-2808 setup


Geadviseerde DVD speler: DVD-2930.
Geadviseerde DVD speler: DVD-1940.

 

Download pdf-brochure....

 

 

Keer terug naar het overzicht van de Denon AV-receivers...