0 HOME 0 INFO 0 VERKOOP 0 VERHUUR 0 REALISATIES 0 AANBIEDINGEN 0 NIEUWS 0 CONTACT 0 PRIJSLIJSTEN 0 BIJLEREN 0 LINKS 0 ELEKTRO-ONDERDELEN.BE Outletstore-hifi.be

Audio en video nieuws FEBRUARI 2005

 

Bekijk hier recentste nieuws...

 

Schrijf u hier gratis in op onze nieuwsbrief !

Naam:

E-mail:

 

 

Denon DCD-SA1 SACD-speler

Denon DCD-SA1 SACD-speler

 

Denon introduceert een nieuwe SACD-speler. Vermoedelijk verkrijgbaar vanaf april 2005.

De PR-verantwoordelijke van  Denon UK, Robert Follis, heeft de sluier opgelicht van een nieuw te verschijnen tweekanaals SACD-speler. Deze machine staat gekend onder de naam DCD-SA1 en wordt naar alle waarschijnlijkheid in april 2005 gereleased, met een vermoedelijke prijs van om en bij de £5000. De DCD-SA1 maakt deel uit van de befaamde S-Serie van Denon, die in Japan en het Verre Oosten de high end markt voor lange tijd heeft geleid.

 

Hieronder vinden we bijvoorbeeld de beroemde DCD-S10 cdspeler en PMA-10 versterker terug. Deze speler zal trouwens ook vergezeld worden van de nieuwe PMA-SA1 versterker. De juiste specificaties van dit toestel zijn op het moment van schrijven nog niet nader bepaald en daar valt dus ook nog niet veel over te zeggen. Wat tot nu toe al bekend is, is dat de speler gebruik zal maken van geavanceerde AL24-processing en een gewicht zal hebben van om en bij de 22 kilogram droog aan de haak.

Beide apparaten maken hun officieel debuut op de Bristol Sound and Vision Show, die plaatsvindt in februari. Op deze show zullen trouwens ook nog een heel aantal andere noviteiten en primeurs te bewonderen zijn.

 

Denon HiFi SACD-spelers

 

Opvallend is hier dat ook Denon in zijn topmodel kiest voor tweekanaals SACD-weergave. Dit past in een trend, die ook Marantz (SA11) niet onberoerd heeft gelaten. Hieruit blijkt dat zelfs de grote spelers op de markt niet echt geloven in een high end meerkanaalstoekomst, de vloed aan nieuwe formaten ten spijt.

Bekijk hier de SACD-spelers van Denon...