0 HOME 0 INFO 0 VERKOOP 0 VERHUUR 0 REALISATIES 0 AANBIEDINGEN 0 NIEUWS 0 CONTACT 0 PRIJSLIJSTEN 0 BIJLEREN 0 LINKS 0 ELEKTRO-ONDERDELEN.BE Outletstore-hifi.be

Audio en video nieuws AUGUSTUS 2005

 

Bekijk hier recentste nieuws...

 

Schrijf u hier gratis in op onze nieuwsbrief !

Naam:

E-mail:

 

 

Vier EISA-awards voor Panasonic

 

Eisa awards

 

vr 19/08/05 - Panasonic heeft 4 prestigieuze EISA-awards ontvangen. Hiermee is wederom de toonaangevende positie van Panasonic in de consumentenelektronica bevestigd. Ook B&W luidsprekers en Marantz vallen natuurlijk weer in de prijzen.

 

De EISA-award is de meest prestigieuze onderscheiding in de Europese industrie van geluids- en beeldapparatuur. Bedrijven wereldwijd strijden jaarlijks om in aanmerking te komen voor deze onderscheiding. De European Imaging and Sound Association reikt jaarlijks een award uit voor het beste product in een aantal categorieën op het gebied van elektronica. De jury bestaat uit ongeveer 50 journalisten van toonaangevende audio-, video- en fotomagazines uit 20 landen in Europa. Per categorie wordt gekeken naar de gebruikte technologie, het ontwerp, de gebruiksvriendelijkheid, de prijs-/kwaliteitsverhouding en de potentiële populariteit onder consumenten.

Panasonic ontving awards in de volgende categorieën:

 

Beste groene televisie: Panasonic TX-28LN1

 

Meer en meer aandacht moet gaan naar het minder verbruiken van elektriciteit. De Panasonic TX-28LN1 analoge TV toont hoe efficiënt zoveel elektronica toch minder verbruikt. Deze televisie verbruikt door allerlei technologieën een pak minder en is hierdoor een stuk vriendelijk in eventuele recyclage. Panasonic wint volgens de jury overduidelijk de allereerste EISA Green TV Award.

Panasonic TX-28LN1 TV

Beste DVD-speler: Panasonic DVD-S97

 

De Panasonic DVD-S97 ziet er zeer elegant uit en is er voor een geweldig goede prijs. Er zitten heel wat mogelijkheden op het toestel en de techniek die er in zit is van een heel hoog niveau. Hij ondersteunt een groot aantal video- en audioformaten en levert een schitterend beeld af zowel analoog-component als in digitaal-HDMI (High Definition Multimedia Interface) formaat. En er is natuurlijk een groot aantal surround sound opties, van twee tot 5.1 kanaals. U hebt complete controle over dit toestel dankzij een gemakkelijk menu op het scherm en een zeer gemakkelijke set-up.

 

Bekijk de DVD-spelers van Panasonic...

Panasonic DVD-S97 DVD-speler

Beste zoom-fotocamera: Panasonic Lumix DMC-FZ5

 

Dit zéér compacte fototoestel heeft een 12x Leica zoom lens, die in alle vertrouwen kan gebruikt worden op maximale focusafstand en in omstandigheden met weinig licht dankzij de Panasonic Mega O.I.S. beeldstabilisator. Het trillen van uw handen wordt prachtig gecompenseerd voor haarscherpe foto's ! Een 5 megapixel CCD garandeerd zeer goede beeldkwaliteit en de Venus Engine II-beeldprocessor zorgt dat het toestel heel snel werkt en dat er tal van mogelijkheden en opties beschikbaar zijn.

 

Bekijk de fotocamera's van Panasonic...

Panasonic Lumix DMC-FZ5

Beste DV camcorder: Panasonic NV-GS250

 

Weeral gaat deze award naar Panasonic en terecht natuurlijk ! Van zijn Leica Dicomar zoomlens tot de drie CCD-sensors en optische beeldstabilisator is deze compacte camera gewoonweg schitterend. Panasonic heeft ook nagedacht over de ergonomie en het gemakkelijk gebruik. Alle hoofdfuncties kunnen gemakkelijk met een praktische joystick bediend worden. Er is zelf een USB2-aansluiting. Panasonic is al lang expert in het maken van top-camera's, en deze high-tech nieuwe GS-250 volgt zeker deze traditie.

 

Bekijk de DV camcorders van Panasonic...

Panasonic DV camcorder NV-GS250

 

In de audiocategorieën valt Marantz natuurlijk zeer terecht in de prijzen met hun schitterende (voor het oor én het oog) PM-15S1 versterker.

 

Beste 2-kanaals versterker: Marantz PM-15S1

 

De nieuwe PM15-S1 bewijst dat Marantz een echte krachtpatser is in audiofiele twee-kanaals muziektoestellen. Deze versterker is de opvolger van de legendarische PM-17. Dit toestel behoort behoort tot de hoge klasse Premium component reeks. Geavanceerde technieken zorgen voor een accurate elektronische volumecontrole. Deze versterker klinkt geweldig en is ook een pareltje voor het oog !

 

Bekijk de stereo-versterkers van Marantz...

Marantz PM15-S1 versterker

 

En hoe kan het natuurlijk anders dat B&W ook weer twee awards kreeg! De nieuwe diamond Nautilus 800-reeks valt terecht in de prijzen hoor. Ook de nagelnieuwe PV1 actieve subwoofer die vooral opvalt door zijn ronde vorm wordt meteen bekroond met een EISA award.

 

Beste high end audio: B&W 803D

Een diamant is voor eeuwig, zegt het spreekwoord. En B&W heeft goede redens om te geloven dat hun nieuwe referentie speakerreeks, genoemd naar de bekende edelsteen, de "test of time" zal doorstaan. Het hart van dit design is een 25mm pure diamanten tweeter, wiens superlatieve fysieke eigenschappen bijna alle inherente problemen van alternatieve hard-dome materialen elimineert. In de 803D is de diamanten tweeter vergezeld van de bekende B&W Kevlar midrange unit en drie 180mm woofers gemaakt uit lichte, stijve Rohacell. De klank is buitengewoon goed.

Meer info over de B&W 803D...

B&W 803D luidsprekers

Beste subwoofer: B&W PV1

De PV1 van B&W is een elegant, elektro-akoestisch meesterstuk ! Dit is een zeer kleine, maar zeer krachtige subwoofer. Het bevat twee laatste-generatie transducers met aluminium gecoate mica-cones, rug-aan-rug gemonteerd en aangedreven door een geavanceerde 500 Watt versterker. Deze sub is uitmundend in het laag en in de uitgangsniveau. En hij ziet er natuurlijk ook beeldig uit.

Meer info over de B&W PV1...

B&W PV1 subwoofer

Keer terug naar het nieuws...