15.02.2017 : Technics SU-G700 versterker

Technics launches Grand Class SU-G700: The Definitive Integrated Amplifier Fully Conveying the Energy and Emotion of Music

technics sug700 digitale versterker fransvaneeckhout technics sug700 digitale versterker fransvaneeckhout stereohouse

Las Vegas, NV, United States, 4 January 2017 – Technics has today unveiled the new Grand Class SU-G700 Stereo Integrated Amplifier, featuring the JENO Engine (Jitter Elimination and Noise-shaping Optimisation), LAPC (Load Adaptive Phase Calibration), and reference-class audio technology concept for high-purity sound reproduction.

Reference-Class High-Quality Audio Technology

De JENO Engine maakt ook gebruik van het referentieklasse audiotechnologieconcept en verzendt en verwerkt volledig digitale audiosignalen met minimale jitter van ingang naar eindversterker. Load Adaptive Phase Calibration (LAPC) zorgt voor de ideale versterking en fase-eigenschappen voor elk luidsprekertype. De nieuw ontwikkelde schakelvoeding met lage distorsie zorgt voor een accurate voeding door het onderdrukken van schakelfrequentieschommelingen veroorzaakt door verschuivingen in de belasting.

JENO Engine (Jitter Elimination enNoise-shaping Optimisation)

Om de enorme hoeveelheid audiogegevens zonder verlies naar de luidsprekers te verzenden, gebruikt het power amp-gedeelte van de SU-G700 met de JENO Engine volledig digitale versterking, gebaseerd op het ontwerpconcept van referentiesystemen. Om de problemen op te lossen van de verslechtering van de geluidskwaliteit als gevolg van jitter, dat problemen oplevert voor conventionele digitale versterkers, heeft de SU-G700 een origineel circuit voor jitter-onderdrukking dat jitter over het volledige hoorbare frequentiebereik onderdrukt. Ook wordt een uniek, high-precision PWM (Pulse Width Modulation) conversiecircuit gebruikt voor de PWM, wat belangrijk is voor de geluidskwaliteit. Dankzij optimalisatie van elementen als de noise-shaping snelheid, de graad en het kwantiseringsgetal aan de hand van onze unieke expertise, worden gegevens uit geluidsbronnen met hoge resolutie zonder verlies omgezet in PWM-signalen, zelfs in het brede dynamische bereik. Deze technologieën reproduceren een natuurlijk en uiterst gedetailleerd geluid voor de waarneming van zelfs de kleinste nuances in de muziek.

LAPC (Load Adaptive Phase Calibration)

De luidsprekerimpedantie verandert met elke frequentie en een versterker is vereist om luidsprekers aan te sturen zonder beïnvloed te worden door de eigenschappen van de luidsprekers. Conventionele digitale versterkers worden echter via een laagdoorlaatfilter bij de uitgangstrap op luidsprekers aangesloten, zodat ze nog sterker beïnvloed worden door de impedantiekenmerken van de luidspreker. Hoewel na negatieve feedback de amplitudekenmerken van conventionele versterkers zijn verbeterd, konden de fasekenmerken niet worden verbeterd. We hebben daarom een adaptief optimalisatiealgoritme voor luidsprekerimpedantie ontwikkelt die het ideale impulsgedrag corrigeert door met digitale signaalverwerking de amplitude-fasekenmerken van de frequentie te meten wanneer de luidsprekers zijn aangesloten. Deze nieuwe techniek maakt het mogelijk om de frequentiekenmerken, amplitude en fase af te vlakken, wat voorheen niet mogelijk was en om geluid met een rijke ruimtelijke uitdrukking te leveren.

Hoge snelheid stille hybride voeding

Bij traditionele schakelvoedingen verandert de schakelfrequentie als reactie op schommelingen in de lading, om te regelen hoe lang de schakelaar op de AAN-positie moet staan om de uitgangsspanning te stabiliseren. Deze schommelingen in de schakelfrequentie hebben een negatieve invloed op de geluidskwaliteit. De nieuw ontwikkelde voeding vermindert de ruis die de geluidskwaliteit schaadt door de schakelfrequentie te herstellen. Bovendien is het laatste stadium van de schakelvoeding voorzien van een lineaire regulator om de uitgangsspanning te stabiliseren. De lineaire regulator maakt gebruik van aangepaste elektrolytische condensatoren met hoge definitie. Bovendien vermindert onze huidige stroomresonantievoeding het schakelruisniveau. De onderdelen die ruis absorberen, zoals de condensatoren, zijn zorgvuldig geselecteerd. Alle mogelijke maatregelen zijn getroffen om een laag ruisgehalte te realiseren en helder geluid te reproduceren.

Digitale geluidsisolatie architectuur

De versterker maakt voor de pc-ingangen gebruik van noodstroom met niet-magnetische koolstoffilmweerstanden die een sterke bescherming bieden tegen magnetische vervorming en hoge kwaliteit ruby ​​mica-condensatoren met uitstekende eigenschappen zoals een laag diëlektrisch verlies, een hoge spanningsweerstand en temperatuurstabiliteit. Er werd gestreefd naar een geluidsweergave met een grotere zuiverheid door het blokkeren van geluidsinval van buiten.

Driedelige constructie

Geïntegreerde versterkers hebben verschillende circuits, waaronder circuits die microsignalen van ingangen verwerken en circuits die veel stroom verwerken, zoals uitgangscircuits en voedingscircuits. De SU-G700 gebruikt een driedelige constructie met wanden tussen de circuitblokken op basis van het signaalniveau dat verwerkt wordt. Dit elimineert interferentie tussen de circuitblokken, waardoor een heldere geluidskwaliteit wordt bereikt. De constructie maakt het frame sterk en onderdrukt de trillingen van elektrische onderdelen, en onderdrukt daardoor de afname van geluidskwaliteit.

Optimally Activated Circuit System

Met het Optimally Activated Circuit System worden verschillende digitale modules stopgezet - zoals voor weergave, analoge en digitale interfaces - om de ruis bij het afspelen van muziek te minimaliseren.

klokgenerator op batterijen

De beste voeding voor gevoelige circuits zoals de klokgenerator in nieuwe versterkers, is geheel geïsoleerd van storingen of fluctuaties in het lichtnet. Technics heeft uitgebreide ervaring in voedingsisolatie bij gebruik van batterijen. Deze technologie zorgt voor ultralage ruis in de voorversterkingsfasen.

Analoog circuit van hoge kwaliteit

De analoge ingang wordt met hoge precisie omgezet in een digitaal signaal door een hoogwaardige 192-kHz / 24-bit A/D converter (Burr-Brown PCM1804 (Texas Instruments)), zodat het zeer zuivere geluidsweergavevermogen van het volledig digitale systeem kan worden gemaximaliseerd bij het afspelen van analoge bronnen. High-definition schakelrelais worden gebruikt om tussen signalen te schakelen.

Ruisarme PHONO-ingang

De PHONO-ingang is arm aan ruis door het gebruik van een differentiële configuratie van de parallelschakeling van een eerste fase, ruisarme FET. Daarnaast zorgt een versterkingsinstelling van vier niveaus voor een selectie van de beste versterking mogelijk volgens de uitgangscartridge. Hierdoor is een optimale weergave mogelijk van top-analoge opnames die op maat zijn gemaakt voor de omgeving van de gebruiker.

Klasse AA hoofdtelefoonversterker

De SU-G700 maakt gebruik van een klasse AA hoofdtelefoonversterker met aparte versterkercircuits voor spanningsversterking en stroomversterking van het audiosignaal. De spanning wordt versterkt door een hoogwaardige operationele versterker, de stroom wordt versterkt door een operationele versterker met hoge capaciteit stroomtoevoergeleider en het hoogwaardige PWM-signaal uit de JENO Engine wordt met hoge precisie omgezet naar analoog, waardoor de hoofdtelefoon op de meest ideale wijze wordt aangedreven. Dit maakt het mogelijk om muziek met een lage vervorming en een breed frequentiebereik te reproduceren, ongeacht de belastingsimpedantie van de hoofdtelefoon.

A Spanningsversterking wordt uitgevoerd zonder belastingsstroom dus het ingangssignaal wordt altijd natuurgetrouw versterkt.

B De benodigde stroom wordt naar de belasting gevoerd overeenkomstig de uitgangsspanning van de spanningsversterker.

Zeer rigide aluminium behuizing

Het sterke, dubbele metalen frame is voorzien van plaatstalen binnen- en buitenframes die trillingen en ruis reduceren en de geluidszuiverheid verhogen. Ter ondersteuning van zware onderdelen en componenten en om de stabiliteit te vergroten, bestaat het binnenframe uit 1,2 mm dik plaat. De bodem van de behuizing bestaat uit een 2 mm dikke stalen plaat. Dit zorgt voor een betere demping van trillingen en een laag zwaartepunt. Het voorpaneel is gemaakt van een 7 mm dikke aluminiumplaat om de gevolgen van elektromagnetische ruis tegen te gaan.

Specifications

Accurate Digital Technology

Noiseless Signal Technology

Technics Definitive Design

FTC Output Power

Dimension (W x H x D)

Weight

Terminal

Digital Input Format

stereohouse fransvaneeckhout hifi roeselare disco