0 HOME 0 INFO 0 VERKOOP 0 VERHUUR 0 REALISATIES 0 AANBIEDINGEN 0 NIEUWS 0 CONTACT 0 PRIJSLIJSTEN 0 BIJLEREN 0 LINKS 0 ELEKTRO-ONDERDELEN.BE Outletstore-hifi.be

Uw LP op CD zetten


4. Een voorbeeld: Nero SoundTrax

 

In dit voorbeeld zetten we je op weg om met Nero SoundTrax je analoge LP-collectie te digitaliseren. Indien je hetzelfde wil doen met audiocassettes kan dit ook, maar dan gebruik je de wizard "CASSETTE NAAR CD" die in feite dezelfde werkwijze volgt als "LP naar CD". Je kan de stappen die we hier gebruiken om LP's op CD te zetten dus ook gebruiken om cassettes op CD te zetten. Een demoversie van Nero kan je downloaden op www.nero.com.

 

STAP 1: Nero SoundTrax openen

 

Nero is een van de populairste programma's om CD's en DVD's te branden. Maar Nero heeft veel meer te bieden! De tool Nero SoundTrax is speciaal bedoeld om je analoge muziekverzameling naar een digitaal formaat te converteren. Ga naar www.nero.com en download een demoversie. Start het programma via START --> ALLE PROGRAMMA'S --> NERO. Onder NERO 6 vind je NERO SOUNDTRAX terug. De snelste manier om je LP's op te nemen is via de ingebouwde wizard. Deze wizard leidt je probleemloos door het hele proces. Klik op EXTRA, kies voor WIZARDS en selecteer dan LP NAAR CD. Deze wizard zal je stap voor stap begeleiden.

 

Nero Soundtrax lp op cd zetten

 

STAP 2: De opname starten

LP naar CD wizard Nero SoundTrax

 

STAP 3: Tellen en opkuisen

 

De wizard staat nu op "automatische trackdetectie" en kan zelf nagaan hoeveel aparte nummers je hebt opgenomen. Druk op DETECTEREN en dan op VOLGENDE. Nu kan je de opname bijwerken. Indien je dat wenst kan je de balkjes van ruis-, kraak-, tik- en bromcorrectie verschuiven en het resultaat beluisteren via VOORBEELD. Ik zou zeggen: niet te veel of zelfs helemaal niet foefelen hier. Eens je tevreden bent, ga je verder door op VOLGENDE TE KLIKKEN.

 

LP naar CD wizard Nero SoundTrax

 

 

STAP 4: De CD branden

 

Wil je de muziek onmiddellijk op een CD branden, vink dan het vakje DADELIJK BRANDEN aan.

 

LP naar CD wizard Nero SoundTrax

 

Indien je wil, kan je ook een cover maken. Vink dan COVER MAKEN aan. Als laatste kan je ook de overgang tussen de tracks kiezen: gewoon een korte stilte of in elkaar laten overvloeien (crossfade). Dit laatste zou ik niet aanraden, tenzij de muziek misschien bedoeld is voor in een café waar je geen stiltes wenst tussen de verschillende nummers. Een druk op VOLTOOIEN en het programma brandt je CD.

Als je geen gebruik maakt van de wizard in Nero SoundTrax heb je natuurlijk een aantal mogelijkheden meer, zodat je bijvoorbeeld een CD kunt volzetten met zoveel mogelijk liedjes en in de volgorde die jij wil.

 

Keer terug naar het eerste hoofdstuk

 

Keer terug naar het vorige hoofdstuk

 

Inhoud "UW LP OP CD ZETTEN":

  1. Inleiding
  2. Wat heb je nodig en hoe verbinden we alles ?
  3. Hoe ga je concreet te werk ?
  4. Een voorbeeld: Nero Soundtrax