0 HOME 0 INFO 0 VERKOOP 0 VERHUUR 0 REALISATIES 0 AANBIEDINGEN 0 NIEUWS 0 CONTACT 0 PRIJSLIJSTEN 0 BIJLEREN 0 LINKS 0 ELEKTRO-ONDERDELEN.BE Outletstore-hifi.be

Serious Bass: De B&W wegwijzer naar perfecte laagweergave


1. Waar is echt laag voor nodig ?

 

Veel mensen associëren het laag van een subwoofer primair met zeer hoge afspeelniveaus. Maar het laag van een subwoofer kan heel wat subtieler zijn, door het produceren van krachtige subsonische frequenties met weinig bijeffecten, zelfs zonder bijeffecten – subtiel genoeg om geluidloze rimpels in een glas water te veroorzaken.

Subwoofers zijn enorm veelzijdig en in staat enorme stoten laagfrequent energie af te geven, maar even goed tot een subtiele oorstreling wanneer het geluid bijna te laag is om met uw oren te kunnen horen – meer voelen dan horen. En waar de subwoofer uw zintuigen prikkelt – op de rand van hoorbaarheid en buiten bereik van uw trommelvlies – heeft deze ook effect op de rest van uw lichaam. Dit is de magische en ongrijpbare ervaring die meestal belangrijker is dan het luide, hoorbare effect. En zolang u dit nog niet zelf heeft ervaren, heeft u nog geen echte subsonische bas gehoord! “Subwoofers zijn perfecte vergroten.

 

Jonathan Allen, opnametechnics in Abbey Road Studio zegt het volgende:

“Subwoofers zijn perfecte hulpmiddelen voor de componist van filmmuziek èn voor de geluidstechnicus; zij vergroten de diepte en de ruimte van het filmgeluid. Bij de opname en filmmixage bestaan geen vaste regels. De musici en de context van de film bepalen de manier waarop ik de subwoofer gebruik, wat uiteindelijk een uitbreiding van het bereik in het laag betekent. Ik maak gebruik van het subwoofer kanaal om twee specifieke doelen te bereiken. In de eerste plaats om het bereik en de ‘diepte’ van de gekozen instrumenten te vergroten. In een orkest kan dat de gestreken bas zijn, of de basdrum. In de tweede plaats gebruik ik ze voor verschillende synthesizereffecten die ofwel voor de gehele film vastliggen, dan wel zo nu en dan gebruikt worden om dramatische momenten te versterken, zoals een ontploffing of een brokstuk dat naar beneden valt. Duidelijk is zeker dat subwoofers een belangrijke rol spelen in het bioscoopgeluid thuis. Serieus laag voor hen die home cinema serieus nemen.”

 

Ga naar het volgende hoofdstuk

 

 

Inhoud "SERIOUS BASS: De B&W wegwijzer naar perfecte laagweergave. ":

  1. Waar is echt laag voor nodig ?
  2. Serieus laag dankzij technologie en verfijnd vakmanschap
  3. De integratie van een goede subwoofer in uw systeem
  4. Test uw systeem met een paar opnamen met goed laag
  5. De B&W subwoofers

Bron: B&W