0 HOME 0 INFO 0 VERKOOP 0 VERHUUR 0 REALISATIES 0 AANBIEDINGEN 0 NIEUWS 0 CONTACT 0 PRIJSLIJSTEN 0 BIJLEREN 0 LINKS 0 ELEKTRO-ONDERDELEN.BE Outletstore-hifi.be

Neem voorlopig geen digitaal TV-abonnement

 

Tekst door Danny Verbeke (11-07-05)

 

Ik popel om een abonnement digitale televisie aan te schaffen, maar ik doe dit noch niet en wel hierom. Als ik een abonnement neem bij Telenet, zie ik geen BELGISCH voetbal meer uit de competitie. Als ik een abonnement neem bij Belgacom, zie ik geen CHAMPIONS voetbal of WERELDBEKER voetbal. Bij Belgacom krijg je er namelijk geen VTM meer bij! Er wordt ten nadele van de gewone TV-kijker een oorlog uitgevochten tussen VRT en Belgacom tegen VTM, Telenet en Canal+. Het gaat hier onder andere voor een groot stuk over voetbalrechten. Dit gaat ons veel geld kosten indien wij bij Telenet en bij Belgacom een decoder moeten aankopen om toch maar al het voetbal te kunnen zien. Daarom zou ik zeggen om voorlopig geen abonnement op digitale TV te nemen. Eerst is een samenwerking nodig tussen de verschillende partijen !

 

 

Reacties van lezers:

Danny heeft hierboven één van de redenen aangehaald waarom men best nog geen digitale televisie in huis haalt. Maar het is zeker niet de belangrijkste reden ! Er zijn er nog meer.

  1. Voor wie een goed TV-toestel en een betrouwbaar kabelsignaal heeft, zal de verbetering van de beeldkwaliteit slechts zeer gering zijn. Aan de beeldkwaliteit van een DVD-film kan BelgacomTV nog niet tippen hoor.
  2. Danny zegt hierboven dat VTM ontbreekt bij BelgacomTV. In het Classic+-pakket van Belgacom ontbreekt niet alleen VTM, maar ook Kanaal 2, JimTV, BBC1 en BBC2 ! Dit zal in de toekomst misschien wel veranderen, maar heden is dit dus de situatie.
  3. Belgacom mikt op de voetballiefhebber, maar die zal geld betalen hoor ! Per match betaal je € 8 of met een abonnement van € 15 of € 25 per maand bekijk je drie tot negen wedstrijden per weekend.
  4. De mogelijkheid om via je TV te surfen met Belgacom is pas later dit jaar beschikbaar.
  5. Ook de persoonlijke videorecorder, de PVR-functie is pas later beschikbaar.
  6. Weer extra kabels in huis voor BelgacomTV want de tv-verbinding tussen modem (die meestal bij de computer staat) en de speciale settop-box gebeurt via een netwerkkabel. Die moet dus ook voorzien worden !
  7. Maar nu de grootste beperking van BelgacomTV: er kan momenteel maar één stream tegelijkertijd worden doorgestuurd. Iets opnemen en tegelijkertijd naar een ander kanaal kijken kan dus niet. Ook wie meerdere televisies heeft, kan maar op één ervan TV kijken via BelgacomTV.
  8. Ook de surfsnelheid laat fel de wensen over tijdens het tv kijken ! Tot zo'n 600 Kbits/s. Geen prettig vooruitzicht voor drukke surffamilies.

Telenet komt pas op 3 september met iDTV (Internet Televisie). Het aanbod van Telenet lijkt wel compltere en de installatie is eenvoudiger, maar de settop-box kost meer.
Ik zal alleszins dit jaar nog geen digitale televisie in huis halen helaas. Of toch niet van Belgacom. Voor Telenet wacht ik af...

Geen Belgisch voetbal meer wanneer je een abo neemt bij Telenet Digital TV? Waar haal je dat? Er is nooit zoveel Belgisch voetbal op televisie geweest als nu: Studio 1 op vrijdag, zaterdag, zondag én maandag. Verder live Belgisch voetbal op Canvas op zondagavond. (Als je internationaal voetbal wilt zien, dan stem je af op Kanaaltwee.) Ik gruwel van het feit dat Belgacom het heeft klaargespeeld om via de media de Vlaming te brainwashen: zonder ons heb je geen voetbal. Zo is het dus ABSOLUUT NIET, hè (wel als je betalend voetbal wenst, maar dan ga je dus gewoon op café, toch?). Eén, Canvas en alle zenders van de VMMa zitten wél bij Telenet, níét allemaal bij Belgacom TV.

 

Niettemin zou ik inderdaad wel afwachten om digitale televisie in huis te halen, wel om volgende reden(en): het product is nog lang niet af en wie nu een digibox koopt, moet die over enkele maanden alweer inruilen voor de (nog duurdere) digicorder. Natuurlijk handig gezien van Telenet: zo vangen ze bij de prosumers tweemaal geld.

Onlangs heb ik mij een nieuw LCD televisie gekocht met een digitale ontvanger. De acht televisiezenders die heb ik nu terug. Hier heb ik ergens gelezen dat dit niet zou kunnen. Met mijn toestel kan het dus wel. Het is zelfs voorzien om de coderingskaart te plaatsen voor de betaal televisiezenders. Doch is er blijkbaar aan de kaart alleen niet te geraken. Je moet er een digibox bijkopen maar dat wil ik niet. Je kunt je huis volleggen met afstandbedieningen en boxen.

Voor dat geld en die kabels der bij is het niet waard om digitale tv in huis te halen. Mensen zijn gewoon te lui geworden om hun video te programeren (of dvd) en anders veel extra krijg je er nog niet bij. Bij ons in Aalter is een cafeetje de Cartoons die belgacom tv in huis gehaald heeft dus als er een match is die we thuis niet kunnen zien dan hebben we gewoon weer een reden voor ons sociaal contact uit te breiden op café. Dus geen denken aan dat ik digitale tv in huis haal!

Als reactie op de mail van Alexander het volgende. De kwaliteit van digitaal verzonden beeld is terdege wel beter, zowel op CRT als op LCD of plasma. Dat te ontkennen is liegen, tenzij je graag ruis in het beeld ziet. Hier in Nederland kun je naast het digitale signaal ook nog gewoon het analoge signaal verkrijgen, dus alle sport is nog bereikbaar evenals de mogelijkheid opnemen van / kijken naar  2 verschillende kanalen. Niets aan de hand dus, het lijkt me sterk dat het in Belgie anders is. Digitaal via de kabel heeft veel voordelen: directe informatie over het programma, on line programma-gids, films on demand, veel meer wetenschappelijke en culturele zenders, Mezzo (de Franse muziekzender), etc. Maar ja, als je alleen maar geinteresseerd bent in voetbal en verder niets dan stopt alle logica.

Ik heb een dure dvd recorder gekocht. Me een dvd recorder kan je verschillende programma's programeren op 1 dag op verschillende tijden. Van een digibox kan ik maar 1 programma opnemen en maar ik kan geen verschillende programma's programeren. Als binnenkort alle zenders digitaal gaan, dan heeft iedereen een digibox nodig. Vraag: Wie koopt er dan nog een dure dvd recorder om programma's op te nemen?

 

ik heb een adsl verbinding van euphony die binnenkomt via de telefoonlijn

nu heb ik vernomen dat dit niet compitabel is met belgacomtv

kan men me hier info over geven voor ik het aan laat sluiten

 

Wat je zegt over Belgacom TV is niet altijd juist. Heb nu Belgacom TV en heb wel VTM, BBC1, BBC2 ben er heel tevreden van. Ook van de technieker een hele vriendelijke gast. Hij had veel geduld aangezien ik een leek ben in nieuwe dingen zoals het switchen tussen TV en STB met de afstandsbediening. Kan dit echt aanraden aan de mensen.

Ik vind dat je enkel negatieve reacties leest over Digitale TV op het net. Het is precies vanzelfspreekend dat iets werkt. Ik vind dat we naar veel bewondering moeten kijken naar de nieuwe technologieen. Bij Belgacom hebben ze tegenwoordig VDSL2 met 20Mbit download en 2MBit upload als ik het goed heb. Merk niet dat TV aanstaat tijdens het internetten.

 

Een tevreden klant :)

 

 

 

 

 

 

 

 

Weet u een leuk onderwerp voor een soapbox ? Laat het ons weten!