0 HOME 0 INFO 0 VERKOOP 0 VERHUUR 0 REALISATIES 0 AANBIEDINGEN 0 NIEUWS 0 CONTACT 0 PRIJSLIJSTEN 0 BIJLEREN 0 LINKS 0 ELEKTRO-ONDERDELEN.BE Outletstore-hifi.be

Hoe belangrijk is MP3 op een DJ CD-speler ?

 

Op vrijwel alle professionele DJ CD-spelers kan je vandaag de dag MP3's afspelen. Ook het goedkopere JB Systems komt met een goedkope DJ MP3-CD-speler op de markt in april, de MCD-570. Hoe belangrijk is nu de mogelijkheid voor deejays om MP3's te kunnen afspelen op een CD-speler? Is die functie totaal overbodig? Is het een leuke functie, maar waarvoor men niet extra wilt betalen? Is het een belangrijke of zeer belangrijke functie? Hoeveel mag dat kosten die extra functie? Hoe meer het kost, hoe hoger de kwaliteit van de afgespeelde MP3 zal zijn natuurlijk. Wat is jullie mening hierover?

 

 

Reacties van lezers:

Ik vind mp3 wel een belangrijke functie op CD-spelers voor deejays. Mp3 is momenteel de snelste en goedkoopste manier om muziek te kopen voor DJ's.
De kwaliteit van mp3's is bovendien ook wel enorm toegenomen de laatste jaren, zodat het publiek zeker het verschil niet kan horen tussen een "gewone" audio-CD en een mp3-CD.

Ik vind dat MP3 nog veel te voorbarig is, vooral omdat er nog niet mag gedraaid worden met muziek gekocht van bv. Skynet Music Club, Free Record Shop, MSN Music... En als je je cd's op MP3 zet, moet je toch je originele geluidsdragers bijhebben, je kan die dan onmiddelijk gebruiken.
Ook zal het illegaal downloaden erg stimuleren!!
Voor mij hoeft het zeker (nog) niet. Eens je met legaal gedownloade muziek zal mogen draaien, kan deze feature wel nog eens handig worden!!

Aangezien mp3's gecomprimeerde muziek files zijn is vaak onmogelijk om je cue point in te stellen waar je hem wil. Voor mij dus niet echt bruikbaar om een mooie mix te maken. Een systeem als final scratch daarentegen waar je je mp3's op je computer analoog kan bedienen via een vinylplaat werkt veel beter dan de mp3 functies op cd spelers. Awards die final scratch ao al won zijn dan ook "Best MP3 controller", "Best MP3 product", "Best digital Dj hardware interface", "Best dj software", "Best MP3 hadware Player" .

 

Ik vind de mp3 functie op een DJ cd-speler overbodig! Ik heb zelf de MCD-570 van JB Systems en heb deze nog nooit gebruikt , ik vraag me soms af waarom ik dan deze wel gekocht heb? had ik dan niet beter een gekocht met meer effecten of met ...
M'n volgende DJ Cd-speler zal zeker een zijn zonder Mp3 functie , maar meer andere betere fucties.

 

ik weet niet of dat bij de duurdere spelers ook t geval is maar heb zelf 2 budget spelers de 7307 van us blaster.  daarmee lukt het niet om 2 mp3 tracks gelijk te zetten zodat je kunt mixen,  ze blijven maar verlopen tov elkaar,  brand ik nou die zelfde 2 mp3-s als audio op cd, dan heb ik daar geen last meer van. ik denk dat dit komt omdat de cd speler bij afspelen van een mp3 eerst moet "decoderen" naar audio.  ik heb dus niks aan mp3 omdat ik zelf house muziek mix....

 

 

MP3 is zeer gemakkelijk in de zin van "ik hoef die zware platenbakken en /of CD bakken niet meer mee te slepen. U koopt u een controller en een kleine harde schijf en vooruit met de geit. ...en ik hoef niet meer telkens naar de winkel te hollen voor de laatste nieuwe releases. Site opzoeken en direct vanuit uw luie stoel het liedje aankopen en u kan het direct afspelen. Maar daarmee is ook alles gezegd, wat de voordelen betreft.

 

Het grootste nadeel blijft de kwaliteit van de weergegeven liedjes. U hoort het !  slechte klank en als uw speler dan ook nog eens key lock heeft en men varieert de snelheid naar trager, dan begint die muziek hoorbaar te stotteren !!! Ook wat de bas betreft. Men krijgt nooit zo'n knalharde bas als van een originele CD opname.

 

Ik hou het bij CD's en maxi vinyl !

Zeg maar dat een kenner het gezegd heeft. DJ John Ruiter

 

 

 

 

 

 

 

Weet u een leuk onderwerp voor een soapbox ? Laat het ons weten!