0 HOME 0 INFO 0 VERKOOP 0 VERHUUR 0 REALISATIES 0 AANBIEDINGEN 0 NIEUWS 0 CONTACT 0 PRIJSLIJSTEN 0 BIJLEREN 0 LINKS 0 ELEKTRO-ONDERDELEN.BE Outletstore-hifi.be

Table top CD-spelers

 

De markt van de table top CD-spelers voor DJ's wordt stilaan volwassen. Enkele CD-spelers claimen het perfecte vinylgevoel. De SL-1200 van Technics is dé standaard onder de platendraaiers. De keuze van een PU is daarom eenvoudiger: er is Technics, Technics en Technics. Als je echt eens extravagant wilde doen, was er Vestax of Numark, maar de standaard SL-1200 staat er nog steeds. Bij de table top CD-spelers hebben we bijvoorbeeld de Technics SLDZ1200, de Numark CDX, de Pioneer CDJ1000 en de Denon DN-S5000. Wie wordt de standaard? Of zijn al deze toestellen even goed?

 

Deze toestellen zijn alle vier ongelooflijk goed, en we willen echt geen enkele voortrekken.

Toch enkele bevindingen erover:

 

Technics SL-DZ100 Denon DN-S5000 Pioneer CDJ1000 Numark CDX
Technics SL-D1200 Denon DN-S5000 Pioneer CDJ1000 Numark CDX
Draaiende vinylplateau met perfecte slipmat simulatie, prachtige display (360° roterend) in het midden, reverse, brake via "power off" links, vinyl simulaties met verschillende 'old school' klanken. 4 cue punten te bepalen 'on the fly' (terwijl de cd speelt) 4 samples te laden 'on the fly' (terwijl de cd speelt). De 4 sampler banken kunnen tegelijk spelen met de cd. Sampler blijft geladen na het verwisselen van de cd (je kan dus 4 samples van verschilllende cd's in het geheugen hebben). Zowat de helft van een D9000. Enorm veel mogelijkheden dus! Enkele specialiteiten van Denon: Alpha Track: speel en mix gelijktijdig en onafhankelijk
van elkaar 2 tracks van dezelfde CD! Active Platter, de motorgestuurde schijf. Hot Disc zorgt ervoor dat het nummer nog 35 seconden doorspeelt terwijl de CD allang weer in het hoesje
zit! 3-Way Scratch: alleen de DENON DN-S5000 geeft je de keuze om scratch effecten
toe te passen op zowel de Main, Alpha en Sampler tracks! A-B Splice: snij saaie stukken
weg uit de tracks! Sampler, loop, hot starts, effecten, BPM teller, teveel om op te sommen gewoonweg.
Niet draaiende jog dial, jog dial is wel touch sensitive (muziek stopt). Keuze tussen vinyl en cd mode, mooie display in de jog dial, reverse, 4 hot starts, 1 loop, programeerbare cue punten, wave display (grafische weergave van het verloop van de song). Cue punten en wave weergave worden bewaard indien je een memory card gebruikt (dus al je cue punten worden bewaard). Aparte brake en start regeling. Is al lang op de markt en is een degelijk toestel gebleken. Het grootste toestel van de drie. Een echte maxi ligt op de platteau! 2 grote play-pauze toetsen met een ring om de reactiesnelheid te bepalen. reverse, 1 loop, uitgebreide effectsectie (met aparte jog dial), midi in/out, reverse, plateau draait effectief. Mooie en duidelijke display rechts van het toestel.
Positief:
- Alhoewel de schijf geen echte vinyl is, voelt deze wel heel vinyl aan.
- 4 Cue punten en 4 samplers die 'on the cue' kunnen worden bepaald, dit heeft niemand.
- Interessante display
- Compacte afmeting
- Kan ook SD cards lezen (voor mp3)
- Vinyl klank simulaties zijn skitterend.
- Beste copy 'SL1200'

Positief:
- De helft van een D9000: dat wil wat zeggen: enorm veel functies, wat we gewoon zijn van Denon. Experimenteren wordt fun!
- Aantal interessante mogelijkheden (A-B Splice, scratch op sampler, Alpha Track,...) die op geen enkel ander toestel aanwezig is.

Positief:
- 4 hot starts: zeer handig
- Cue punten die in de memory card worden bewaard: vervelend cue werk wordt vermeden
- Wave display: handig
- Reeds bewezen degelijkheid, nu reeds al een standaard op 'technical readers'.

Positief:
- Groot en stevig toestel, de vinylplaat is het echt, precies een echte vinyl.
- Studiomannen zullen de midi in/out appreciëren.
Negatief:
- Geen effecten
Negatief:
- Veel sommigen zullen er misschien teveel functies opzitten...
Negatief:
- Niet draaiende jog (zal voor sommige voordeel zijn)
- Geen sampler, geen effecten
Negatief:
- Beetje groot
- Pitch fader ligt nogal ver naar achter (rechts), waar dit traditioneel onder rechts zit.

 

Heel kort onze commentaar:

 

 

Reacties van lezers:

Over de Technics en Numark CD-spelers kan ik me nog niet uitspreken. Ik heb er nog niet mee gedraaid. Ik kan je wel vertellen dat ik niet zo tevreden ben van de pitch op de Denon CD-spelers. Ook de key-functie (waardoor de toonhoogte niet veranderd als je de pitch verandert) vind ik niet zo denderend van de Denon's. Geef mij maar een Pioneer CD-speler. Veel accurater in die dingen!

Dat kan misschien wel zijn wat Wim daar verteld, maar ik speel toch het liefst met de Denons hoor. Er zijn heel wat leuke toeters en bellen aan de Denons. Ze starten ook heel snel, de knoppen staan op de juiste plaats. De key-functie gebruik ik nooit, je hoort dat altijd!

 

 

 

 

Weet u een leuk onderwerp voor een soapbox ? Laat het ons weten!