0 HOME 0 INFO 0 VERKOOP 0 VERHUUR 0 REALISATIES 0 AANBIEDINGEN 0 NIEUWS 0 CONTACT 0 PRIJSLIJSTEN 0 BIJLEREN 0 LINKS 0 ELEKTRO-ONDERDELEN.BE Outletstore-hifi.be

Naar wat luistert u als hifi-liefhebber ?

 

Tekst door Roy E.

 

Ik ben benieuwd naar de luistergewoontes van hifi-liefhebbers. We hebben een belangrijke investering gedaan in hifi-materiaal, maar is er enig verband tussen het maken van zo'n investering en het soort muziek dat we naar luisteren?

 

Naar wat luistert de hifi-liefhebber? Is het soort persoon die enorm veel geld uitgeeft aan een muziekinstallatie een liefhebber van klassieke muziek? Of van jazz? Of van een beetje van alles?

 

Persoonlijk luister ik naar heel wat verschillende dingen. Maar ik wil hier niet mijn smaak tegenover de uwe zetten. Ik wil wel wat inzicht krijgen in wat op uw platendraaier ligt of in uw CD-speler steekt. U hebt een hifi-installatie? Naar wat luistert u?

 

 

Reacties van lezers:

Voornamelijk de betere popmuziek met een voorkeur voor Engelse studio-opnames zoals:
Sting
Dire Straits
Tears for Fears
Eagles

Dat hangt een beetje af van de persoonlijke emoties op het moment van de dag. Voor vanavond liggen alleszins al klaar: Michael Bublé en voor later op de avond de Manic Street Preachers en om af te sluiten Norah Jones. Allemaal schitterende CD's !

Ik heb een zeer goede hifi - home audio systeem,ben reeds 35 jaar geinteresseerd en luister vanaf het begin naar zowat alle soorten muziek.

Deze genres lopen van zwaar klassiek (zelfs opera) via jazz (geen free jazz) naar pop en vooral rock (tem heavy metal) een jaar geleden heb ik home cinema ontdekt en ben overgeschakeld op zulk een systeem (vooraleer je zegt jamaar home cinema.... dit is een systeem welk mijn oude audio systeem, ook hoog kwalitatief ,ook op stereo ver overtreft) Ik heb ondervonden dat beelden bij concerten toch een extra dimensie voegen en... zelfs mijn echtgenote is nu een geinteresserde luisteraar (kijker). Twee grote ontgoochelingen - op DVD te weinig muziek titels (zeker klassiek)

Punt twee - gisteren digibox aangeschaft met de hoop concerten te zien / luisteren in DTS / dolby 5.1 - Telenet heeft vandaag bevestigd nog niet te voorzien in dolby surround signaal......

ik luister (als bijna 50-er) naar diverse soorten muziek: pop, rock 
en klassiek en dat in diverse formaten
sacd,dvd-a
dvd
cd
Helaas heb ik geen geschikt plekje meer voor een mooie platenspeler...

 

Ik ben 20 jaar, en heb een home cinema set, een sony dav-dz260.

 

Me ouders hadden deze als eerste gekocht daarna heb ik besloten om dezelfde te kopen voor op mijn kamer, zo'n prijs/kwaliteit verhouding had ik nog nooit gezien/gehoort.

Ik luister van zwaar klassiek tot moderne klassieke muziek (guido's orchestra, aanrader!!) van jazz tot pop en zelfs hardstijl. als de kwaliteit maar 190kbs of hoger is, dat is zeeeer belangrijk voor mij al denk ik dat ik niet de enige ben.

 

Ik luister het liefst via usb omdat ik dan het minste kwaliteit verlies heb(cd's branden kan wel maar is zo'n gedoe). Jammer genoeg heb ik geen optical out op m'n laptop zitten dat zou helemaal fantastische oplossing zijn geweest. Heb wel een stereo kabel ernaar toe lopen maar hierin heb ik veel kwaliteitsverlies.

 

Mvg martijn uit Nederland

 

 

 

 

 

 

Weet u een leuk onderwerp voor een soapbox ? Laat het ons weten!