0 HOME 0 INFO 0 VERKOOP 0 VERHUUR 0 REALISATIES 0 AANBIEDINGEN 0 NIEUWS 0 CONTACT 0 PRIJSLIJSTEN 0 BIJLEREN 0 LINKS 0 ELEKTRO-ONDERDELEN.BE Outletstore-hifi.be

Home cinema en wat u er van weten moet


1. Inleiding home cinema

 

Welkom in de thuisbioscoop...

 

Home cinema is niks nieuws. Het begon al in de jaren 20 en 30, toen de elite in Hollywood kleine filmruimten in hun huizen bouwde om de films die ze juist geproduceerd, gespeeld of geregisseerd hadden, te bekijken.

 

Hoe luxueus ook, de eerste "home theaters" waren vooral ingewikkeld en indrukwekkend. De bazen hadden technici in dienst om de lawaaierige en gigantische projectoren van die tijd te bedienen.

 

Sindsdien is de technologie enorm vooruit gegaan. Tegenwoordig zijn de home theater systemen veel comfortabeler, toegankelijker en betrouwbaarder. En dankzij de inspanningen van letterlijk duizenden technici, ontwerpers en installateurs, kunnen ze ook veel meer.

Een goed home cinema systeem biedt u en uw gezin vele uren plezier door u mee te nemen naar beelden en geluiden die eens voorbehouden waren aan de allerbeste filmhuizen. Een home cinema systeem kan ook de basis leggen voor de juiste sfeer waarin uw favoriete films worden bekeken, door het licht aan te passen, met gordijnen, wellicht zelfs een popcorn machine! Voor muziekliefhebbers is een home cinema ook de plaats om uw favoriete opnamen onder ideale omstandigheden te beluisteren.

 

Home cinema - Frans Van Eeckhout - home cinema en wat u er van weten moet !

 

Wat moet ik er voor doen?

 

Deze teksten zijn de eerste stap op weg naar een home cinema systeem. U vindt hier het antwoord op al uw vragen over home theater systemen. We leggen u de vaak onbegrijpelijke afkortingen uit en de technologie die er achter schuil gaat, zodat u wat meer houvast krijgt in het zoeken naar de antwoorden op uw specifieke vragen.

 

Indien er nog vragen zijn, kunt u altijd te rade gaan bij één van onze specialisten bij Frans Van Eeckhout - Stereo House (Iepersestraat 13 - 8800 Roeselare). U mag ons mailen ook op info@stereohouse.be. Kom gerust langs om te kijken en luisteren naar één van onze opgestelde home cinema systemen.

 

Hoe groot of klein uw budget ook is, wij luisteren naar uw wensen en eisen.

 

Laat ons beginnen...

 

Ga naar het volgende hoofdstuk

 

 

 

 

Inhoud "HOME CINEMA EN WAT U ERVAN WETEN MOET":

 1. Inleiding
 2. Een paar basisvragen:
  het voordeel van losse componenten - opstellen in welke kamer - luisteren en leven
 3. Het videodeel van het home theater:
  wat u te zien krijgt - wanneer is "groot" werkelijk "groot genoeg"? - composiet, s-video en component videosignalen
 4. Omringd door luidsprekers:
  wat u hoort - wat u nodig heeft - opstelling - de subwoofer - maar er is meer!
 5. De elektronica:
  losse componenten zijn beter! - de surround processor - ingangen en uitgangen - surround sound formaten - wat belangrijk is - de eindversterker
 6. Relax
  uw audio/video specialist