0 HOME 0 INFO 0 VERKOOP 0 VERHUUR 0 REALISATIES 0 AANBIEDINGEN 0 NIEUWS 0 CONTACT 0 PRIJSLIJSTEN 0 BIJLEREN 0 LINKS 0 ELEKTRO-ONDERDELEN.BE Outletstore-hifi.be

Serious Bass: De B&W wegwijzer naar perfecte laagweergave


4. Test uw systeem met een paar opnamen met goed laag

 

Home cinema zou zonder subwoofer niet hetzelfde zijn. Het diepe laag geeft het fundament voor elke film waar u in de bioscoop naar kijkt en dezelfde geluidsopname wordt overgezet op DVD. En waarom zou u met minder genoegen nemen dan een film ‘zoals de regisseur het heeft bedoeld’? Want dat is waar het bij home cinema om gaat – het recreëren van de bioscoop belevenis in de woonkamer.


Heeft u eenmaal geïnvesteerd in een subwoofer voor uw home cinema dan zult u verbaasd zijn hoe effectief het is en hoeveel werk deze verzet. Niet alleen in actiefilms waar een subwoofer onmisbaar is, er zijn ook minder voor de hand liggende voorbeelden waarin diep laag belangrijk is. Welke film u ook kiest een subwoofer is onmisbaar voor de actie – een beetje home cinema kan niet zonder.

 

Minority Report Fox
TELLERSTAND 0:50:29

Aan een geautomatiseerde productielijn voor auto’s gebruikt Precrime’s eigenzinnige chef (Tom Cruise) een luchtdrukgeweer om arrestatie te voorkomen. Dankzij slimme effecten lijkt het geweer de lucht erom heen te verstoren, maar het enige dat werkelijk lucht verplaatst is uw subwoofer!

Crouching Tiger Hidden Dragon Columbia Tri-Star
TELLERSTAND 1:26:40

Wellicht het beste vrouwelijke zwaardgevecht ooit verfilmd en met geweldig surround sound. Tijdens het gevecht van de vrouwen ondersteunt uw subwoofer de actie. Zonder dat lijkt het eerder een gevecht met breinaalden.

American Beauty Dreamworks
TELLERSTAND 0:16:50

Lester (Kevin Spacey) kijkt onverschillig naar het optreden van de cheerleaders, terwijl de begeleidende muziek van een slap bandje plaats maakt voor een stevig stuk muziek met een solide fundament. Waarop Lester’s verbeelding op hol slaat met stevig laag en rode pijlen.

Jurassic Park Universal
TELLERSTAND 1:01:50

De T-Rex scène waarbij kringen in het water ontstaan, laat horen dat een subwoofer ook subtiel kan zijn. Het gestamp in de verte wordt luider en het water in de vijver vertoont kringen – uw subwoofer krijgt het druk. Zodra de T-Rex in beeld komt, heeft de subwoofer zijn handen meer dan vol.

Das Boot Columbia Tri-Star
TELLERSTAND 1:52:00

De beste film over een onderzeeër ooit gemaakt, met tevens de beste subwoofer actie. Wanneer de waterdruk de onderzeeër stuk dreigt te drukken en de bouten springen, vult de subwoofer de kamer met serieus laag. Dan slaat de hoge druk echt toe …

Gladiator Dreamworks
TELLERSTAND 0:08:05

Mogelijk de duidelijkste toepassing van het subwooferkanaal, het grote slagveld is een perfecte illustratie van het belang van uw subwoofer. Kijk er maar eens naar met uitgeschakelde subwoofer: het lijkt dan eerder een kussengevecht dan het losbarsten van de hel!

Moulin Rouge Fox
TELLERSTAND 0:11:11

Uw subwoofer is voor muziek al even belangrijk als voor geluidseffecten. De introductie van de Diamond Dogs danseressen geeft daarvan een perfecte illustratie, met talloze bastonen die Moulin Rouge opzwepen en levensecht in uw
kamer brengen.

 

Ga naar het volgende hoofdstuk

 

Terug naar het vorige hoofdstuk

 

 

Inhoud "SERIOUS BASS: De B&W wegwijzer naar perfecte laagweergave. ":

  1. Waar is echt laag voor nodig ?
  2. Serieus laag dankzij technologie en verfijnd vakmanschap
  3. De integratie van een goede subwoofer in uw systeem
  4. Test uw systeem met een paar opnamen met goed laag
  5. De B&W subwoofers

Bron: B&W