0 HOME 0 INFO 0 VERKOOP 0 VERHUUR 0 REALISATIES 0 AANBIEDINGEN 0 NIEUWS 0 CONTACT 0 PRIJSLIJSTEN 0 BIJLEREN 0 LINKS 0 ELEKTRO-ONDERDELEN.BE Outletstore-hifi.be

Liberty: Draadloos home cinema systeem B&W tegen eind 2009 ???

 

B&W gaat later op het jaar een volwaardig 5.1 draadloos home cinema set genaamd de Liberty lanceren. B&W toonde een pre-productie exemplaar op de ISE in Amsterdam.

 

De luidsprekers van het Liberty-systeem maken gebruik van de 2,4GHz-frequentieband. Door een speciale 'hopping'-techniek zou het geluidssignaal zuiver en helder blijven, en geen last hebben van interferenties.

B&W draadloos home cinema systeem

De Liberty-reeks bestaat uit vier luidsprekers: de drie-weg vloerstaande luidspreker XTW8, de 2-wegs luidspreker XTW2, de XTW center boekenplank speakers, en de PVW1 subwoofer. Liberty is in staat om draadloos tot acht kanalen te distribueren: hierdoor kunnen naast een 5.1-opstelling ook twee extra luidsprekers in een andere ruimte/zone gebruikt worden.

 

Alle luidsprekers zijn gebaseerd op de bestaande B&W XT reeks, met Kevlar drivers en de bekende Nautilus tweeter.

Het prijskaartje van Liberty is echter niet min: ongeveer € 10.000. Maar daarvoor krijg je wel een volledige 5.1 high-end luidsprekerset met een cd- en radiounit. Er zijn ook plannen om elke luidspreker afzonderlijk te verkopen, bijvoorbeeld voor gebruik in multiroom installaties.

Hopelijk nog dit jaar op de Belgische markt te krijgen.